MENU

OMÜ’lü Çalışanlar, AB Standartlı ‘Orman Yetiştirme ve Bakım Belgesi’ne Sahip Oldu
27 Mart 2024, Çarşamba - 11:03
Güncelleme: 28 Mart 2024, Perşembe - 15:21
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı bünyesindeki Çevre Düzenleme Şube Müdürlüğünde sera ve orman alanlarında hizmet veren personel, Avrupa Birliği (AB) standartlarında geçerliliği olan ‘Orman Yetiştirme ve Bakım Belgesi’ sahibi oldular.

Takdim, Genel Sekreter Prof. Dr. Varıcı’dan

Rektörlük eski Senato Salonu’nda düzenlenen sertifika takdim programında; teorik ve uygulamalı eğitimlerini başarıyla tamamlayan personele, belgeleri Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı tarafından takdim edildi. Programa ayrıca, Genel Sekreter Yardımcıları Serap Sivrioğlu Sezer ve Mustafa Kemal Çayıroğlu da katıldı.

Çalışanlar, OMÜ’nün hizmet kalitesini arttırmada önemli avantaj elde ettiler

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında Orman Mühendisleri Odası tarafından verilen eğitim sonrası OMÜ’lü çalışanlar; ağaç kesme, sürütme (bölgeden çıkarma) ve yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi oldular. Ayrıca sertifikaya layık görülen çalışanlar, sadece Tarım ve Orman Bakanlığında çalışan işçilerde bulunan bu belgeyi alarak OMÜ’nün hizmet kalitesini arttırmada önemli avantaj elde ettiler.

Eğitim ile 55 hektar özel ormana ve 290 hektar devlet ormanına sahip OMÜ’de bilinçli üretim sayesinde ekili alanların muhafazasının sağlanması hedefleniyor.

Genel Sekreter Prof. Dr. Varıcı “Çalışanlarımız bilgi, beceri, donanım ve yetkinliklerini kanıtladılar”

Sertifika takdim programında konuşan Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, OMÜ çalışanlarının söz konusu belgeyi hak edişleriyle orman ekosisteminin geliştirilmesi ve bakımı hususunda bilgi, beceri, donanım ve yetkinliklerini kanıtladığını belirterek her bir çalışanı tebrik etti.

Program, belgelerini alan personelin Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı ile aynı kadrajda yer aldığı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected