OMÜ’lü Akademisyenlerden Gıda Koruma İçin Doğal Biyobozunur Film Patenti
28 Ağustos 2025, Perşembe - 15:36
Güncelleme: 28 Ağustos 2025, Perşembe - 15:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) akademisyenlerinin katkısıyla geliştirilen “Gıda Ürünlerinin Korunması İçin Pickering Emülsiyon Destekli Doğal Biyobozunur Film ve Üretim Yöntemi” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent tescili alarak önemli bir başarıya imza attı.

Buluş sahipleri Öğr. Gör. Latife Çağla Çoklar, Yüksek Metalurji  ve Malzeme Mühendisi Gökhan Çoklar ve Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep tarafından geliştirilen film, tamamen doğal bileşenlerden oluşturulmuş yenilikçi bir Pickering emül-jel biyobozunur sistem sunmaktadır. Gıda yüzeyiyle uyumlu yapısı sayesinde üstün fiziksel özellikler sergileyen film, mekanik dayanımı artırmakta, oksidatif bozulmayı geciktirmekte ve ürünlerin raf ömrünü uzatmaktadır.

Gıda mühendisliği, malzeme bilimi ve sürdürülebilir teknoloji alanlarında öne çıkan bu patent, üretim süreçlerine yenilikçi çözümler kazandırarak sanayiye yönelik katma değerli iş birliklerinin önünü açacaktır.

OMÜ olarak buluş sahiplerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.