MENU

OMÜ'den Bir İlk: “Temel İyi Klinik Uygulamalar Araştırmacı Eğitimi “
15 Ekim 2018, Pazartesi - 10:34
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:21

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun’da ilk kez ‘Temel İyi Klinik Uygulamalar Araştırmacı Eğitimi’ düzenledi. Tıp Fakültesi Dekanlığı bünyesinde yapılan eğitime, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinden toplam 80 akademik personel katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde çalışmakta olan ve klinik araştırmalarla ilgilenen araştırmacılara verilen eğitim, Tıp Fakültesi Dekanlığı bünyesindeki Pembe Salon’da gerçekleşti. Klinik araştırmalar alanında evrensel kabul gören uygulamaları içeren eğitim oldukça yararlı ve verimli geçti.

80 akademik personel katıldı

Bir klinik araştırmaya dâhil olmak için alınması şart olan eğitimde konuşan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Levent Güngör "Bu eğitime Üniversitemiz Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinden toplam 80 akademik personel katılıyor. Akademik gelişim açısından oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Çok faydalı bir program oldu"

OMÜ Rektör Danışmanı ve Klinik Araştırmalar Birim Sorumlusu Prof. Dr. Murat Terzi ise yaptığı açıklamada; OMÜ’de sağlık alanında yapılacak klinik çalışmaların, üniversite-sanayi iş birliğinin ve AR-GE faaliyetlerinin arttırılması adına bu eğitim programının, yanı sıra da bundan sonra düzenlenecek diğer eğitim programlarının önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Prof. Dr. Terzi ayrıca, eğitim programının ikincisinin de yakın bir zamanda yine OMÜ bünyesinde yapılmasının planlandığını ifade etti.

Eğitimin sonunda katılımcılara Sağlık Bakanlığı onaylı ‘Temel İyi Klinik Uygulamalar Araştırmacı Eğitimi’ sertifikası verildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected