MENU

OMÜ’de ‘Türk-İslâm Medeniyetinin Kalbi; Münbit Özbekistan’ Adlı Konferans Düzenlendi
05 Ocak 2024, Cuma - 09:39
Güncelleme: 05 Ocak 2024, Cuma - 09:43
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Edebiyatı ve Şiiri Araştırmaları Topluluğu tarafından Fevzi Köksal Konferans Salonunda, ‘Türk-İslâm Medeniyetinin Kalbi; Münbit Özbekistan’ konulu konferans düzenlendi.

Programa; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Keleş, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Bekir Şişman, Özbekistan'ın coğrafyasından, tarihinden ve bölgedeki stratejik öneminden bahsetti. Şişman, görseller eşliğinde başta Taşkent, Semerkant, Buhara ve Hive şehirleri olmak üzere Özbekistan'ın tarihi ve kültürel mirasına, eğitim kurumlarına, tarihe mal olmuş değerlerine değindi. Prof. Dr. Şişman, bu coğrafyanın tarihi İpek Yolu üzerinde bulunduğunu ve tarihte Maveraünnehir olarak adlandırılan ve Türk-İslam medeniyetinin ilk inşa edildiği coğrafya olduğunu belirtti.

Özbekistan'ın tarihi şehirlerinden olan Semerkant 2023 yılı dünya turizm başkenti, Buhara 2020 yılı Türk Dünyası kültür başkenti, Hive 2020 yılı İslâm Dünyası kültür başkenti ilan edilmişti.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected