MENU

OMÜ’de ‘Pediatrik Travmaya Güncel Yaklaşım’ Konferansı Düzenlendi
09 Eylül 2024, Pazartesi - 09:10
Güncelleme: 09 Eylül 2024, Pazartesi - 09:10
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın geleneksel olarak düzenlemiş olduğu ‘Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri’ toplantılarının ‘Pediatrik Travmaya Güncel Yaklaşım’ alt başlıklı etkinliği, çocuk travmatolojisi alanında güncel gelişmeleri ele aldı.

Tıp Fakültesi Dekanlık Oditoryumu'nda gerçekleşen konferans, ulusal düzeyde tanınmış uzmanları bir araya getirdi.

Doç. Dr. İsmail Büyükceran’ın bilimsel sekreterliğini üstlendiği 4 oturumlu konferans, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter’in açılış konuşmasıyla başladı. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak ve Toplantı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Tomak’ın konuşmalarından sonra emekli anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Ali Birol Gülman’ın oturum başkanlığında ilk oturum gerçekleşti.

Çevre illerden yoğun bir katılımın olduğu konferansta konuşmacılar arasında Prof. Dr. Hakan Kınık, Prof. Dr. Güney Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Bekmez, Doç. Dr. Murat Danışman, Doç. Dr. Hicabi Sezgin, Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, Doç. Dr. Osman Nuri Özyalvaç, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Keçeci, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Kalkışım, Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Yurtbay yer aldı.

Konferansın ana teması çocuklarda travma vakalarına güncel yaklaşımları incelemekti. Konuşmacılar, yeni tedavi protokolleri ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Etkinlik, tıp öğrencileri için de değerli bir öğrenme fırsatı sundu. Katılımcılar, vaka sunumları ve interaktif oturumlarla pratik bilgiler edindi. Konferans, pediatrik travma alanında bilgi alışverişini teşvik ederek, çocuk sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladı.

Katılımcılara sertifikaların dağıtılması ile konferans sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected