MENU

OMÜ’de ‘Irak Kültür Buluşması’ Etkinliği Gerçekleştirildi
07 Haziran 2024, Cuma - 13:29
Güncelleme: 08 Haziran 2024, Cumartesi - 01:41
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen ‘Irak Kültür Buluşması’ etkinliği düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen programa Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı (SAMÜDER) Avukat Hakan Karaduman, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

SAMÜDER Başkanı Karaduman: "Her koşulda yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz"

Programın açılışında konuşan SAMÜDER Başkanı Avukat Hakan Karaduman, SAMÜDER olarak 1 yıldır faaliyet gösterdiklerine işaret ederek "OMÜ, yurtlarından şehrimize gelen misafir öğrencilerimize kendilerini yabancı hissetmeyecekleri bir ortam sunuyor. Üniversitede onlarla yakından ilgilenen hocalarının olduğunu biliyoruz ve Samsun şehriyle de bütünleşmeleri ve kaynaşmaları için çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Bu sayede hem bizim kültürümüzde yer alan misafirperverliği yaşatıyor hem de onların kendi kültürlerini tanıtmalarına olanak sağlıyoruz. Her koşulda yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz." dedi.

Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Kurşunoğlu: "Iraklı Öğrenciler Derneği üyeleri, yaptıkları faaliyetler ve kurdukları güzel ilişkilerle parlayan birer yıldız oldular"

Ardından söz alan Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ise Iraklı öğrencilerle mezuniyet etkinliğinde birlikte oldukları için mutluluk duyduğunu belirterek devamında şunları dile getirdi:

"Üniversitemizde bulunan Iraklı öğrencilerimiz gerçekten çok güzel işler çıkararak seçkin bir öğrenci topluluğu kurdular. Öğrencilerimiz, Iraklı Öğrenciler Derneği olarak yaptıkları faaliyetler ve kurdukları güzel ilişkilerle parlayan birer yıldız oldular. Bu nedenle değerli başkanlarımıza sevgi dolu teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir iş çıkararak örnek bir yol çizdiler ve sıra dışı bir başarı sergilediler. Ülkesinden uzakta bulunan insanların birliğini sağlamak büyük bir önem taşıyor. Ayrıca öğrencilerin, bulundukları bölgelerde kendi kültürlerine ve değerlerine sahip çıkarak o ülkenin değerlerini tanımaları ve bu süreçte kendilerini geliştirmeleri oldukça kıymetli." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Iraklı öğrenciler; belgesel film gösterimi, şarkı dinletisi, Irak millî dansı ve defile gibi kültürel ögelerle ülkelerini tanıtırken, eski mezunlara belge takdimi de yapıldı.

Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected