MENU

OMÜ’de Futbol ve Voleybolun Kültürlerarası Buluşması
13 Haziran 2024, Perşembe - 16:44
Güncelleme: 14 Haziran 2024, Cuma - 15:10
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından 8-12 Haziran 2024 tarihleri arasında futbol ve voleybol branşlarında “Millî Paslar Küresel Dostluklar Dünya Kupası” ve “Renklerin Dansı Uluslararası Voleybol Turnuvası” adlarıyla 2 turnuva organize edildi.

Eşleşmeler canlı yayında belli oldu

Turnuva eşleşmeleri, Uluslararası Öğrenci Topluluğunun resmî sosyal medya hesabında canlı yayınla yapılan kura çekilişiyle belirlendi.

15 ülke takımının katıldığı Millî Paslar Küresel Dostluklar Futbol Turnuvası’na ayrıca OMÜ Akademisyenler Takımı da dâhil oldu.

Filistin özel maçı da yapıldı

Futbolda final maçı öncesi ülke oyuncularından oluşan karma futbol takımları, dostluk maçında karşı karşıya geldi. Ayrıca kaptanlardan kurulu takım ile OMÜ-Filistin Takımı arasında oynanan Filistin özel maçının ardından OMÜ-Filistin Takımı’na 'Onur Kupası' takdim edildi.

Finale çıkan OMÜ-Azerbaycan ve OMÜ-Suriye Takımları arasında oynanan maçta OMÜ-Suriye Takımı şampiyon oldu. Kupa takdim töreninde OMÜ-Suriye Takımı, kupasını Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu’ndan alırken, Filistin Onur Kupası’nı da Kazakistan Ülke Temsilcisi Orazkhan Moldakhmet, Filistinli öğrencilere teslim etti.

Renklerin Dansı Uluslararası Voleybol Turnuvası’na ise 6 ülke takımının mücadelesine sahne oldu. Final maçı, OMÜ-İran ve OMÜ-Afganistan ülke takımları arasında oynanırken, kazanan OMÜ-İran Takımı oldu. Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu’nun kupa takdim konuşmasının ardından şampiyon OMÜ-İran Takımı, şampiyonluk kupasını Afrikalı Öğrenciler Temsilcisi Ahmadou Diallo’dan aldı.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar’ın da eşlik ettiği turnuvalara izleyici ve oyuncu olarak yoğun ilgi gösteren öğrenciler, yarıyıl sonu sınavları ve bayram tatili öncesi spor kampüsüne yakışır şekilde futbol ve voleybolla dolu vakit geçirerek organizasyona imkân sağlayanlara teşekkürlerini iletti.

X
Secure Login

This login is SSL protected