MENU

OMÜ’de “Beceri Eğitimi ve OSCE” Etkinliği Gerçekleştirildi
07 Şubat 2024, Çarşamba - 14:41
Güncelleme: 07 Şubat 2024, Çarşamba - 14:41
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Kurulu Standart 5 Komisyonu tarafından organize edilen "Beceri Eğitimi ve OSCE" etkinliği, öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Omtel Otel'de gerçekleştirilen etkinliğe toplam 34 öğretim elemanı katılım sağladı. İki grup halinde düzenlenen etkinlikte, birinci grup öğretim elemanlarına 29-30 Ocak 2024 tarihlerinde, ikinci grup öğretim elemanlarına ise 31 Ocak-1 Şubat 2024 tarihlerinde olmak üzere ikişer günlük teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Doç. Dr. Özlem Midik, Doç. Dr. Servet Aker ve Dr. Öğr. Üyesi Rahman Yavuz tarafından yönetilen eğitimde, birinci gün oturumunda beceri kazanımı ve öğretimine dair önemli konulara odaklanıldı. Demonstrasyon ve koçluk yöntemleri, öğrenim rehberi hazırlama süreçleri, simülasyon teknikleri ve OSCE (Objective Structured Clinical Examination) gibi konular ele alındı. İkinci gün oturumunda ise değerlendirme rehberi hazırlama, OSCE tasarımı yapma ve değerlendirici rolü üzerine pratik uygulamalar gerçekleştirildi.

Etkinlik, katılımcıların etkileşimli bir ortamda sorularını sormasına ve görüşlerini paylaşmasına olanak tanıdı. Katılımcı ve eğitmenlerin değerlendirmeleri ile etkinlik başarılı bir şekilde tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected