MENU

OMÜ Ziraat Fakültesinden 210 Öğrenci Mezun Oldu
10 Temmuz 2024, Çarşamba - 13:08
Güncelleme: 10 Temmuz 2024, Çarşamba - 13:08
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) köklü fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültesi, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 210 öğrencisini geleceğe uğurladı.

OMÜ Yaşam Merkezi'nde organize edilen mezuniyet törenine; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topçu, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı Havva Yurdunuseven Bayzat, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey, akademisyenler ve mezun aileleri katıldı.

Tören, fakülte mezunlarının alana davet edilmesiyle başladı. Ardından Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

"Tekdüze veya sıradan biri değil, yenilikçi ve sorgulayan bir insan olunuz"

Konuşmasına fakülteden mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dileyerek başlayan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, "48 yıllık geçmişi olan Ziraat Fakültemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet törenine hoş geldiniz. Sevgili gençler, 4 yıl önce OMÜ Ziraat Fakültesi ailesine katıldınız. Üniversiteniz ve fakülteniz, mezuniyet sonrasında da sizlere kapısını her zaman açık tutacak ve hep yanınızda olacaktır. Bunu bilmenizi isterim. Mezuniyet sonrasında da sizlere yardımcı olmaya fakülte olarak hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Genç meslektaşlarım, mesleğinizin etik değerlerine bağlı kalınız. Kariyer planlamanızı mutlaka yapınız. Alanınızda ilgili konularda başarılı olmuş doğru rol modellerinizi seçiniz. Tekdüze veya sıradan biri değil, yenilikçi ve sorgulayan bir insan olunuz. Doğru bildiğinizi açıkça söylemekten ve başkalarının görüşlerine de saygı göstermekten çekinmeyiniz. Daima olumlu ve yapıcı olunuz. Bu uygulamalar, başarı ve mutluluğunuzun anahtarı olacaktır." dedi.

"Bizim görevimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 85 milyon nüfusu beslemektir"

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise şu sözlerle öğrencilere hitap etti:

"Sizlerle bu güzel günde birlikte olmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim. Şahsım ve Bakanlığım adına sizleri selamlıyorum. Sevgili meslektaşlarım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar,' diyerek çalışmak zorunda olduğumuzu belirtmiştir. Bizim görevimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 85 milyon nüfusu beslemektir. Bunu yaparken işimiz çok zor, çünkü dış faktörlerden en çok etkilenen sektör tarım sektörüdür. Öncelikle sizleri yetiştiren hocalarımıza ve ailelerinize teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum."

"Mezun olan tüm çiçeği burnunda meslektaşlarımızı canı gönülden kutluyorum"

Mezuniyet törenine katılım sağlayan Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı Havva Yurdunuseven Bayzat da, "Değerli hocalarım ve sevgili genç meslektaşlarım, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi olarak mezuniyet töreninde aranızda bulunmaktan mutluluk duymaktayız. Öğrenci olarak başladığınız Ziraat Fakültesi'nden bugün birer Ziraat Mühendisi olarak mezun oluyorsunuz. Başta; sizlerin eğitim ve öğretiminde büyük emeği olan Ziraat Fakültemizin çok kıymetli hocalarına sonsuz teşekkür ediyor ve bugün mezun olan tüm çiçeği burnunda meslektaşlarımızı canı gönülden kutluyorum." diye konuştu.

"Ülkemiz ve milletimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmayı hedefliyoruz"

Ardından söz alan Fakülte birincisi Zootekni Bölümü Öğrencisi Gülse Sivil ise "Beni bu bölümü tercih etmeye yönlendiren husus, gıdanın stratejik ürünlerden biri olması ve gıda üretimiyle birebir ilgili olan Ziraat Mühendisliği'nin geleceğin mesleği olduğuna olan inancımdır. Her geçen gün artan dünya nüfusuna paralel olarak gıda ihtiyacı artış göstermektedir. Yaşadığımız pandemi sürecinde tarım ürünlerinin, gıdanın ve beslenmenin önemi daha iyi anlaşılmıştır. Bizler de bu önemin bilincinde olarak 'Milli Ekonominin Temeli Ziraattır' sözünün gerektirdiği gibi, tarımımızın daha ileriye gitmesi için milletimizin efendisi olan çiftçimizle omuz omuza verip daha çok çalışmaya kararlıyız. Mesleğimizin insanlığın geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu bilerek, ülkemiz ve milletimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Sözlerime son verirken Türk tarımına ve tarımsal öğretime katkı sağlamış büyüklerimizi minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Zootekni Bölümü Öğrencisi Gülse Sivil, ikincisi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü mezunu Nagihan Sağ ve üçüncüsü Tarla Bitkileri Bölümü mezunu Bengisu Acar’a protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.

Törende bölümlerde derece yapan mezunlara belge ve ödülleri akademisyenler tarafından takdim edildi. Diğer mezunların da belgelerini teslim almasının ardından mezunlar, kep atma ritüeli ile mezuniyetlerinin kıvancını yaşadı.

X
Secure Login

This login is SSL protected