OMÜ Özel Yetenek Sınavları Sporcuların Gözdesi
01 Ağustos 2019, Perşembe - 14:11
Güncelleme: 23 Ocak 2020, Perşembe - 15:19

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 330 kişilik kontenjanlı Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı'na bin 403 aday başvurdu.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Samsun'a gelen bin 403 aday OMÜ'lü olabilmek için birbiriyle yarıştı. Sunduğu eğitim ve sosyal imkânlar bakımında öğrencilerin gözde üniversitesi haline gelen OMÜ'ye, bu yılda yoğun ilgi var.

Bin 403 aday, 330 kişilik kontenjana girebilmek için Özel Yetenek Sınavı'nda ter döktü. Sınavın şeffaf bir şekilde yapıldığını belirten OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Çankaya, sınavın hemen akabinde sonuçların açıklanacağını söyledi.

28 engelli 29 milli sporcu kontenjanı mevcut

Sınav hakkında bilgi veren Soner Çankaya, "2019-2020 eğitim öğretim yılında toplam dört bölümde 455 öğrenci kontenjanımız var. 455'in 125'ini yabancı öğrenciler; 330'u ise normal, milli ve engelli öğrenci kontenjanı. 330 kişilik kontenjanın; 179'u erkek, 122'si kadın, 29'u milli sporcu kontenjanından oluşuyor. Bunun içerisinde 28'i engelli sporcu kontenjanımız da mevcut. Bu yıl 330 olarak ayrılan kontenjanımıza bin 403 aday başvurdu. Sınav Üniversitemizin Youtube adresinden (Youtube.com/ondokuzmayisuniversitesi) canlı yayınlanıyor. Sınavımız tamamen şeffaf. Sınav kuralları belli. Şuana kadar kayıtlarla ilgili her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 4 gün içerisinde sınavı bitirerek sonuçları açıklamayı planlıyoruz. Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. OMÜ tercih edilen bir üniversite. Hem şehir hem de üniversite açısından öğrenciler burada okumak istiyor. Öğrencilerimiz iyi bir eğitim alarak donanımlı bir şekilde buradan mezun oluyorlar. Sınavda emeği geçen yöneticilerimize, personellerimize ve ayrıca desteklerinden ötürü Rektörlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Tercih yapılan bölüm ve programlar

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek Temel Yetenek Test sınavından (TYT) en az 150 puan almış olanların başvuru yapabildiği özel yetenek sınavlarında ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü için  son beş (5) yılda en az iki (2) yıllık sporcu lisansına sahip olma şartı bulunuyor.  Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümlerine başvuracak adaylarda sporcu lisansı olması zorunlu değil, ancak adayların ilgili spor dalında sporcu lisansının bulunması sportif özgeçmiş ölçütlerinde belirtildiği gibi puanla değerlendiriliyor.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinde  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (BSÖ) , Antrenörlük Eğitimi (ANT), Spor Yöneticiliği (SYB) ile Rekreasyon Bölümleri özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alıyor.