MENU

OMÜ Konukevi, “18. Hemofili Yaz Okulu Kursu”na Ev Sahipliği Yaptı
14 Haziran 2024, Cuma - 15:44
Güncelleme: 14 Haziran 2024, Cuma - 16:01
A+ A-

Hemofili Dernekleri Federasyonu üyesi 19 Mayıs Hemofili Derneği, Samsun ve çevre illerde yaşayan hemofili hastaları ve aileleri için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Konukevi’nde “18. Hemofili Yaz Okulu Kursu” düzenledi.

Farklı yaş grubundan 80 hemofili hastası ve aileleri katıldı

Her yaştan 80 hemofili (kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı) hastası ve ailesinin katıldığı kursta; hemofilide profilaksi uygulaması, profilaksiye uyum, kanamaların tedavisi, cerrahi işlemler, inhibitör gelişmesi, damar yolu açma eğitimi, eğitim hayatı ve meslek sahibi olma gibi birçok konuda bilgilendirmeler yapıldı.

Kurs, pek uzmanın katılım ve katkısıyla zenginleşti

OMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve 19 Mayıs Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Canan Albayrak’ın öncülüğünde Prof. Dr. Davut Albayrak, Prof. Dr. Zuhal Keskin Sarılar, Doç. Dr. İbrahim Kartal, Uzm. Dr. Oğuz Salih Dinçer, Uzm. Dr. Hülya Kangal Şimşek, Uzm. Dr. Alper Uygun, Uzm. Dr. Merve Ecem Öğretici Çolak, Hemşire Hatice İş Gündüz ve Selma Can bilgi, birikim ve tecrübeleriyle kursun verimli geçmesine katkı sağladı.

Öyküler paylaşıldı

Kursta hastalar ve aile bireyleri tek tek söz alıp kendilerini tanıtırken, hemofili ile nasıl tanıştıkları, uyguladıkları tedaviler, egzersiz aktiviteleri, eğitim hayatları, meslekleri, evlilikleri ve çocuklarından bahsetti. Buluşmada yanı sıra, çok sayıda hemofilinin ilk ağızdan anlattığı başarı hikâyesi ilgiyle dinlendi.

2 kitap yazdı

Kurstaki hastalardan Özgür Öz, bir fabrikada nöbetçi olarak çalışırken nöbetçi kulübesinde engelli kamu personeli sınavına hazırlandığını ve iyi bir puan alarak kamuya memur olarak atandığını anlattı. Özgür Öz, bu arada iki kitap yazıp bunların yayımladığını ve iki kitabının daha yayımlanmak için bir yayınevinde değerlendirildiğini belirtti. Hemofili hastası Öz, getirdiği kitaplarını arkadaşlarına hediye etmek isteğini dile getirdi.

Hastalara kitaplar armağan edildi

Hemofilideki kavramların sorularak doğru yanıt veren hastalara kitapların armağan edildiği 18. Hemofili Yaz Okulu Kursu, dolu dolu eğitim ve sohbetlerin olduğu 2 günün ardından sağlık, şifa ve mutluluk dilekleriyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected