MENU

OMÜ İletişim ve Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültelerinde Mezunlar Gururla Uğurlandı
10 Temmuz 2024, Çarşamba - 13:49
Güncelleme: 11 Temmuz 2024, Perşembe - 13:30
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)  İletişim Fakültesi ve Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Akademik yılı içinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 181 mezun Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreniyle uğurlandı.

OMÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik (40), Halkla İlişkiler ve Tanıtım (88) ile Radyo Televizyon ve Sinema (27) bölümleri sekizinci dönem ve Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih bölümü (26) ikinci dönem mezunları törenle başarı belgelerini aldı. 

Yoğun katılımın olduğu törende yeni mezunların heyecanına Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Ebubekir Ayrancı, akademisyenler aileler, basın mensupları ve davetliler ortak oldu.

Prof. Dr. Serbestoğlu “Gençlerimizden beklentimiz vatanına, devletine ve kültürüne sahip çıkmalarıdır”

Törende ilk olarak Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Serbestoğlu söz alarak “Bu nemli havada mezuniyet törenimize, teşriflerinizden dolayı fakültem adına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz kampüsü üniversitemize kazandıran hayırsever merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu beyefendiyi hayırla yad etmek istiyorum. Mekânı cennet olsun. Eğitim hayatımız boyunca beş yıllık sürede Çarşamba Belediyesi hep arkamızda oldu. Mevcut belediye başkanımız Hüseyin Dündar Bey ve bugünkü Büyükşehir Belediye Başkanlığımızı yapan Halit Doğan Bey’e ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Bugün kimilerine göre yeni bir yüzyılın başlangıcı, kimilerine göre ise üçüncü dünya savaşının içerisindeyiz. Gençlerimizi buradan mezun ederken onlara belki de 800 yıl önce Anadolu istila edilmişken Türkmen babası Hacı Bektaş-ı Veli’nin halka verdiği şu öğütle mezun olmalarını isteriz: “Önce iline, beline ve diline sahip ol. Orada ‘il’ devlet, ‘bel’ vatan, ‘dil’de kültürdür. Gençlerimizden beklentimiz vatanına, devletine ve kültürüne sahip çıkmalarıdır. Yeni bir dünya kurulurken Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının Türkiye yüzyılı olmasını arzu ediyoruz. Bu uğurda gençlerimize güveniyoruz.” dedi.

Dördüncü güç olan medyanın yeni temsilcileri mezun oldu

OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, 8. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada "Bir döngü daha nihayete erdi. Bir dört yılı daha tamamladık ve bugün sekizinci dönem mezunlarımızı vermek için bir araya geldik. Siz ailelerimiz için gurur günü, bizler için sevinç ve hüzünle karışık çok güzel bir an. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız içinse heyecanın, hüznün ve başarmanın haklı gururunu yaşadıkları hayat yolunda çok önemli bir dönemeç." diyerek mezunlara seslendi.

Bekiroğlu konuşmasında, "Öyle bir fakülteden, bilim dalından mezun oluyorsunuz ki demokrasilerde medyaya, yasama, yürütme ve yargından sonra dördüncü güç rolü atfediliyor. Sinema da yedinci sanat olarak nitelendiriliyor, halkla ilişkiler ve reklamcılık tüm dünyada kamu kuruluşlarının, siyasetin ayrılmaz ve tamamlayıcı bir noktası olarak konumlandırılıyor. Yeni medya ve iletişim tasarımına baktığımızda her geçen gün dünyayı daha fazla dijitalleştiriyor, verileştiriyor ve yeni dünyalar yaratıyor. Bütün bu saydıklarım toplumu inşa eden, kamuoyuna yön veren gelecek nesillerimizi yetiştiren mesleklerdir." diyerek iletişimin toplum üzerindeki etkisi ve mezunların bu alanda üstlenecekleri sorumlulukları vurguladı.

Dekan Bekiroğlu, mezunların TRT, Anadolu Ajansı gibi kurumlarda, televizyon, gazete, dijital yayıncılık, sinema, halkla ilişkiler ve reklamcılık sektöründe çalışan önceki dönem mezunlarının izinden giderek başarılı olacaklarına dair umutlarını ifade etti. Öğrencilerin dört yıl boyunca iletişimin tüm yönlerini kapsayan bir eğitim aldıklarını ve bu sayede hayata daha donanımlı bir şekilde atıldıklarını belirtti.

Çarşamba Belediye Başkanı'ndan mezunlara gurur dolu mesaj

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise "Çarşamba'mızda 15 yıl önce başlayan üniversite yolculuğumuz sonunda bugün İletişim Fakültemizin 8. Mezunlarını, aynı zamanda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemizin de ikinci mezunlarını vermesinin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Çarşamba Belediye Başkanı olarak ve 15 yıllık geçmişte emeği ve katkısı olan yönetici olarak duyduğum memnuniyeti ve heyecanı sizlerle birlikte paylaşmak istiyorum. Buradan mezun olan öğrencilerimizin, ülkemizin dört bir yanında vazife aldıklarını ve memleketimizi temsil ettiklerini gururla görüyorum. Hem öğrencilerimize hem hocalarımıza hem de ailelerine tekrar teşekkür ediyorum. Bizleri gururlandırdınız." dedi.

Dündar, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nün gelişimi için de önemli açıklamalar yaptı. Kampüsün devamı için çalışmalara devam edeceklerini belirten Dündar, "Yakın zamanda Çarşambalı hayırseverimizin destekleriyle Kongre ve Kültür Merkezi inşaatımızı tamamlayacağız. Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’ne verdiği destekle tüm Çarşamba’nın sevgisi ve saygısını kazanan Merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu’yu rahmetle anıyorum. Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsünün bugünkü noktasına gelmesinde destek veren ve bu noktaya gelmesini sağlayan bütün üniversitemize, hocalarımıza, öğrencilerimize, hayırseverlerimize ve bütün Çarşamba’ya da teşekkürlerimi arz ediyorum." şeklinde konuştu.

Çarşamba Kaymakamı Yıldırım: Başarının sırrı azim

Çarşamba’da bulunun bu Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünün ilçe için önemini vurgulayan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım da görev yaptığı süre içerisinde üniversiteye her zaman destek olmaya çalıştıklarını ifade etti. Mezunlara seslenen Kaymakam Yıldırım “Mezun olan öğrencilerimiz için hayatın asıl zorluğu şimdi başlıyor. Azmin önünde hiçbir şey duramaz. Azim ettikten sonra her şeyi başarabilirsiniz. Önemli olan kendinize hedef belirlemeniz.” dedi.

“Bu ay yıldız bayrak altında nice başarılara imza atmayı tüm kalbi dileklerimle sizlere iletiyorum“

İletişim Fakültesi birincisi Mümin Can Özcan lise yıllarında hayalini kurduğu İletişim Fakültesi'nden mezun olmanın gururunu yaşadığını vurgularken, “OMÜ İletişim Fakültemizin düzenlediği mezuniyet törenimizde mutluluğumuza ortak olduğunuz için, bizleri yalnız bırakmadığınız için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Dört yıllık bu serüvende başarıma katkı sağlayan, yanımda olan sınav stresimi, mutluluğumu, sabırsızlığımı paylaştığım güzel anılar biriktirdiğim arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bir de sayın kaymakamımızın dediği gibi temel sağlam olursa yapı da sağlam olur sözüyle ben burada bütün hocalarımızın bizim için temellerini sağlam attığını tüm kalbimle inanıyorum ve söylüyorum. Umarım da hakkını vereceğimizden hiç şüphemiz yok. Tüm arkadaşlarımın mezuniyet coşkusunu paylaşıyor, başarılarını kutluyorum. Sevgili arkadaşlarım hepimizin mezuniyeti kutlu olsun. Bu ay yıldız bayrak altında nice başarılara imza atmayı tüm kalbi dileklerimle sizlere iletiyorum.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

“Hepimiz kendi hikayemizi yazmak için yeni bir yola çıkıyoruz”

Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrenci temsilcisi Zülfünar Pehlivan aldığı eğitimlerin ve edindiği değerlerin çalışma alanında en üst seviyeye ulaşmasının en büyük yardımcısı olacağını farkında olduğunu vurgularken, “Çok kıymetli hocalarım, her birinizi farklı akademik unvanlarla tanısak da sonuç olarak bizlerin öğretmenlerisiniz. Eğitim hayatımız boyunca bizlere yeni bir şeyler öğretmek için çok emek harcadınız. Belki eğitim hayatımız boyunca kendimizi ifade etmekle yetersiz kalmış olabiliriz. Fakat yarınlarda üniversitemizi ve fakültemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın. Aldığımız eğitimlerin ve edindiğimiz değerlerin çalışma alanlarımızda en üst seviyeye ulaşmasının en büyük yardımcıları olacağımızın farkındayız. Mezun arkadaşlarım. Dört yıllık eğitim hayatımız sona erdi. Artık bugün burada geçmişe bakarak kendimize gurur duyalım ve geleceğe umutla bakalım. Hepimiz kendi hikayemizi yazmak için yeni bir yola çıkıyoruz. Bu hikayenin kahramanları biz olacağız ve yolculuğun her anında kendimize gurur duyalım. Bundan sonraki hayatımızda her birimizin bir yerlere geleceğinden eminim. Mezun olan arkadaşlarım bundan sonraki hayatımda başarılar diliyor. Konuşmamı ilkokul hayatımız boyunca sürekli okuduğumuz Andımız’ın son satırlarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e verdiğimiz sözle bitirmek istiyorum: Ey büyük Atatürk, açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.”  sözleriyle cümlelerini noktaladı.

Dönem birincileri ödüllendirildi

Konuşmaların ardından İletişim Fakültesi dönem birincisi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Mümin Can Özcan, dönem ikincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ikinci öğretim programı mezunu Hüseyin Kuru ve dönem üçüncüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Mertcan Yeşilyurt’a başarı belgeleri ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih bölümü dönem birincisi Nilufar Yolbarsova, ikincisi Altımurat Gaypov, üçüncüsü  Zülfünar Pehlivan’a başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Törenin devamında her iki fakültenin mezunlarına başarı belgeleri protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından tek tek takdim edildi.

Tören, Öğretim Görevlisi Onur Şen eşliğinde öğrencilerin mezuniyet yemini etmesi ve ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected