MENU

OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı
28 Haziran 2024, Cuma - 09:24
Güncelleme: 28 Haziran 2024, Cuma - 09:25
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, 2023-2024 akademik döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencilerini gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle uğurladı.

Mezuniyet programına; Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, Samsun Ceza Dairesi Başkanı Erkan Uçar, OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şen, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

Başsavcı Kılıç: “32 yıl önce kendi mezuniyetimde yaşadığım heyecanı bugün daha fazlasıyla yaşıyorum”

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç yaptığı konuşmada, “Bugün bir İl Cumhuriyet Başsavcısı olmak ile birlikte bir veli olarak bu konuşmayı yapıyorum. Benim de oğlum Ahmet Furkan bugün mezunlar arasında. 32 yıl önce kendi mezuniyetimde yaşadığım heyecanı bugün daha fazlasıyla yaşıyorum. Devleti ve toplumu yönetenler arasında hukukçular sayıca fazladır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, parti il ve ilçe başkanlarımızın büyük çoğunluğu hukuk fakültesi mezunlarıdır. Aranızda geleceğin milletvekilleri, valileri, kaymakamları, başsavcıları, belediye başkanları çıkacak. Hukuk fakültesini seçmenizden ve mezun olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Dekan Keçeligil: “Öncelikle kimsesizlerin arkasında durarak onların haklarını savunun”

Dekan Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil konuşmasında, “ Bu kürsüden yıllardır mezunlarımıza itaf etme imkanı buldum. Bütün aileleri ve yeni mezunlarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz büyük emekler ve çabalar sonucunda mezun oldular. Her biri bizim için çok kıymetli. Tarihin çok eski zamanlarından beri hayatımızın her yerinde hukuk var. Yargının üç bacağı vardır denilir. Savunma, hüküm ve iddia makamları. Genç hukukçularımız hangisinde yer alırlarsa alsınlar, eminim ki kendilerinin de belirttiği gibi hukuk devleti ilkesini ve hukukun üstünlüğünü daima önceleyeceklerdir. Genç arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’. Öncelikle kimsesizlerin arkasında durarak onların haklarını savunun.” dedi.

Dönem Birincisi Özge Işık: “Görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz”

Dönem Birincisi Özge Işık ise “Öncelikle arkadaşlarım adına bu konuşmayı yapıyor olmanın onur ve mutluluğunu dile getirmek isterim. 2020 yılında başladığım, bugün itibariyle birincilikle mezun olduğum Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesini bitirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayım. Bu gururu paylaştığım, her daim yanımda olan, üzerimde sonsuz emekleri olan, beni bugünlere getiren, sayısız fedakârlıklar yapan aileme teşekkürlerimi sunarım, iyi ki varsınız. Üzerimizde çokça emekleri olan, bizlere hukukçu kimliği kazandırmayı aşılayan, pek kıymetli hocalarımızın da objektif hukuk insanı yetiştirme çabalarından dolayı kendilerine çok teşekkür eder, birinciliğimi onlara armağan ederim. Bizlere öğrettikleri üzere hedefleri doğrultusunda giden, adalet duygusundan şaşmayan, inandığı değerlerden vazgeçmeyen, kimsenin tesiri altında kalmadan, bağımsız, hakkaniyetli, Atatürk ilkelerine bağlı bir şekilde mesleğimizi icra etmeyi, gelecekte yer almayı temenni ederim. Hukukun ve onun koruyucularının olmadığı bir ortamda kuralları güçlü insanlar belirler ve zayıflar da bu kuralların karşısında ezilir. Bu noktada hukukun koruyucuları olarak bizlere büyük sorumluluklar düşer. Mesleğimizin önemine binaen bu sorumluluğun bilincinde, hukuk, ahlak, dürüstlük kurallarına bağlı kalarak görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Mezun olan öğrencilerin diploma takdimi sonrasında Dönem Birincisi Özge Işık, okul yaş kütüğüne ismini çaktı. Son olarak tören alanında toplanan öğrenciler Prof. Dr. Keçeligil eşliğinde mezuniyet andını okuyarak keplerini havaya fırlattı.

X
Secure Login

This login is SSL protected