MENU

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Mezuniyet Coşkusu
04 Temmuz 2024, Perşembe - 13:47
Güncelleme: 04 Temmuz 2024, Perşembe - 13:49
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 2023-2024 eğitim ve öğretim yıllarında mezun olan 300 öğrenci için geniş katılımlı tören gerçekleştirdi.

Öğrenci Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen törenle 13. dönem mezunlarını veren fakültede, çok sayıda öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, Paraguay Konsolosu Miguel Maldonado, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Artık yepyeni kanatlarınız ile yeni ufuklara uçmaya hazırsınız"

Mezun olan öğrencilerin yeni hayatlarına hazır olduğunu belirten İİBF Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, "Sevgili öğrencilerimiz, sizlerle henüz yüz yüze tanışmadan çevrimiçi ortamda karşılaştık. Sizler üçüncü sınıfa devam ederken, bu sefer de Ülkemiz deprem felaketi ile karşılaştı ve bir dönem daha uzaktan eğitim yöntemleri ile birbirimize ulaşabildik. Sonuçta, bütün bu zorlukların üstesinden hep birlikte geldik ve sizler bugün artık mezun oluyorsunuz. Henüz mezuniyet işlemleriniz tamamlanıp diplomalarınız teslim almadığınız için hala öğrenci olduğunuzu biliyorsunuz. Bunu neden hatırlattığıma gelince; önümüzdeki günlerden itibaren öğrencilik sıfatı üzerinizden kalktıktan sonra aslında sizler için hayatın yepyeni şartlarda farklı beklentiler ve sorumluluklarla devam edeceğini göreceksiniz. O nedenle birkaç gün daha öğrenciliğin tadını çıkarmaya bakın. Zaten tamamladığınız bu süreç, sizi bu yeni hayatınıza hazırlamak içindi. Bu konuda hep birlikte elimizden geleni yaptık ve artık yepyeni kanatlarınız ile yeni ufuklara uçmaya hazırsınız." ifadelerini kullandı.

"Ondokuz Mayıs Üniversitesi sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır"

Fakülteden mezun olan öğrencilerle bağlarının kalıcı olduğunu vurgulayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Koordinatörü Vekili Doç. Dr. Durmuş Yıldırım, "Sevgili arkadaşlar; bugün burada sizlere veda etmiyoruz. Sizleri uğurlarken aramızda kurulmuş bağın gelecekte de sağlamlaşarak devam edeceğini biliyoruz. Mesleğinizi icra ederken atacağınız her adımda, meslektaşlarımız olarak varlığımızla, bilgimiz, tecrübelerimiz ve birikimimizle tüm yüreğimizle hep yanınızda olacağız. Unutmayınız ki, Ondokuz Mayıs Üniversitesi sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır." dedi.

“Adil ve müreffeh yarınlar için biz hazırız”

İİBF öğrencileri adına konuşma yapan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Orhan Uzuner, “Bugün sizlere öğrenci arkadaşlarım adına konuşmak benim için büyük bir onur. Öncelikle, mezun olan tüm öğrenci arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bunun yanında Bizleri bugün yalnız bırakmayan, karşılıksız sevgilerini her zaman hissettiğimiz ve bizlerin bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan ailelerimize teşekkür ediyorum. Ailemizden uzak kalmış olduğumuz bu dönemde, bize her zaman aile şefkatiyle yaklaşan ve bizlere öğrettikleri bilgilerle yolumuzu aydınlatan değerli hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum.  Ayrıca bu dört yılı çok daha anlamlı ve özel kıldıkları için bir teşekkür de arkadaşlarıma. Son olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk dönem mezunları olmamızın, İİBF öğrencileri olarak, üzerimize yüklemiş olduğu sorumluluğun farkındayız. Her zaman elimizde olanın kıymetini bilerek, hiçbir zaman var olanla yetinmeden, sürekli daha iyisi ancak hiçbir zaman bu mücadelemizi, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal için çabalayacağız. Atatürk’ün bize açmış olduğu yolda; yine onun ilkelerinin rehberliği eşliğinde yürüyeceğiz. Adil ve müreffeh yarınlar için biz hazırız, yolumuz açık olsun. ” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin kep atmasının ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected