Genç Girişimcilerle Tecrübe Paylaşımı
19 Nisan 2021, Pazartesi - 09:53
Güncelleme: 21 Nisan 2021, Çarşamba - 08:37

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, öğrencilere yönelik “Genç Girişimcilerle Tecrübe Paylaşımı” başlıklı etkinlik gerçekleştirdi.

İşletme Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun ili Ticaret Odaları ve Borsaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. İdris Varıcı’nın moderatörlüğündeki etkinliğe, TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Bener Ayla konuk olarak katılıp deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Etkinliği, Alaçam Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim üyeleri ile öğrencileri de takip etti.

Doç. Dr. Varıcı “Öğrenciler çalışmak istedikleri alanı şimdiden belirleyip bu doğrultuda yetkinliklerini arttırmaları gerekiyor”

Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. İdris Varıcı, İşletme Bölümü öğrencileri için kamu ve özel sektörde geniş bir istihdam olanağının bulunduğunu ancak öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle birinci sınıftan itibaren öğrencilerin mutlaka çalışmak istedikleri alanları belirleyip bu doğrultuda yetkinliklerini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Varıcı, İşletme Bölümünün; analitik düşünen, idari kabiliyetleri olan, teknolojiyi ve günceli takip eden yenilikçi bir yapıya sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti. Varıcı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu anlamda kendi iş fikrini olgunlaştıran ve iş planını kafasında oluşturup yazılı metinlere dönüştürdükten sonra kaynak arayan girişimci adaylarına ihtiyaç duyuluyor. Bu bağlamda öğrencilerin bölüm derslerinde aldıkları teorik bilgilerin uygulamadaki karşılığının varlığını sorgulayabilecek ortamların oluşturulması gerekir. Etkinliğimizin temel amacı tecrübe paylaşımı yoluyla öğrencilerin yeni iş fikirleri konusunda cesaretlerinin artırılması ve nasıl bir mezun profilinin oluşturulması gerektiğinin belirlenmesidir.”

Başkan Ümit Bener Ayla “Kendi iş fikrinizi geliştirdiğinizde geleceğinizle ilgili karar vermiş olursunuz”

TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ümit Bener Ayla ise ticaretle tanışmasının çok küçük yaşlarda başladığını belirttikten sonra girişimciliğin başlangıçta genelde bir karamsarlığa yol açabileceğini, bu noktada gençlerin motivasyonlarını en üst seviyeye çıkarıp işe başlamaları gerektiğini dile getirdi.

İş hayatında iyi bir gözlemci olunması gerektiğinin altını çizen Ayla, sorunları iyi analiz ederek fırsat yakalamaya çalışmanın önemi üzerinde dururken, yaşanan sorunlardan yola çıkarak nasıl girişimci olunduğuna dair gerçek hayat hikâyelerinden örnekler verdi.

Öte yandan Ayla, başarısızlıkla sonuçlanmış girişimcilik hikâyelerinden bahsederek “Her girişimci birtakım bariz hatalar yapabilir. Bu hataları yapmamak için işin hukuki boyutunun, gerçekleştirilebilirliğinin, fayda-maliyet analizinin, sürdürülebilirliğinin ve kârlılığının düşünülmesi büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

X
Secure Login

This login is SSL protected