MENU

Geleneksel Okçuluk Topluluğundan “Duyarlı Davranışlar Eğitimi”
04 Haziran 2024, Salı - 18:43
Güncelleme: 04 Haziran 2024, Salı - 21:10
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) sosyal topluluklarından Geleneksel Okçuluk Topluluğunun organize ettiği “Duyarlı Davranışlar Eğitimi”nde toplumsal yaşam, sosyal davranış kuralları ile etkili iletişim becerileri ve teknikleri odağa alındı.

Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Pembe Salon’da düzenlenen ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan’ın eğitmen olduğu etkinlikte toplumsal yaşam, sosyal davranış kuralları ile etkili ve sağlıklı iletişim hakkında bilgiler uygulamalı olarak anlatıldı.

Üniversite öğrencilerinde sosyal davranış kurallarına yönelik duyarlılık ve farkındalığı arttırmayı ve pekiştirmeyi amaçlayan eğitimde katılımcılara; ‘Kimlik Tanımı-Tanıtımı’, ‘Üniversite Tanımı’, ‘Nezaket Nedir?’, ‘Yaşam Alanımız’, ‘İmaj, Nezaket, Görgü’, ‘Toplumsal Yaşamda Davranışlar’, ‘Selamlaşma, Tanışma, Takdim Etme’, ‘Konuşma İlkeleri’, ‘Sosyal Medya Kuralları’, ‘Sofra Kuralları’ alt başlıklarıyla toplumsal yaşamda uyulması gereken davranış biçimleri aktarıldı ve aktarılanlar yapılan birçok uygulama ile örneklendirildi.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Kızıltan: “Görgü, nezaket ve terbiye; farkında ve duyarlı olan insanın özelliğidir”

Sunumunda Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan, insanın, diğerleriyle birlikte anlam kazandığına dikkat çekerek “Görgü, nezaket ve terbiye; farkında ve duyarlı olan insanın özelliğidir ve aynı şekilde saygı da saygı göstermekle anlam bulur. Bunun temelinde; kendine yapılmasını istemediğini, başkasına da reva görmemek vardır. Toplumsal huzur ve uyum, bireylerin bilinçli ve gönüllü çabasına bağlıdır. Görgü, nezaket, saygı kavramları kültürel değerlerdir ve bunlar, insan ve toplum yaşamında kültürün görünür olan tarafıyla bağlantılı olmakla birlikte onun sürdürülebilirliğine hizmet etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Etkili ve sağlıklı iletişim becerisini kazanmanın yolu karşımızdakiyle empati kurabilmek, ona karşı peşin hükümlü olmamak ve sabır göstermekten geçiyor”

Konuşmasında toplumsal yaşamda etkili ve sağlıklı iletişimin önemi üzerinde duran Prof. Dr. Kızıltan, kendini doğru ve net ifade edebilmenin iletişimi de etkilediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kendini doğru ifade edebilen bir kişi, muhatap olduğu diğer insanın duygu ve düşüncelerine de önem verecek ve dolayısıyla karşısındakinin bakış açısı ve fikirlerinin en az kendininki kadar değerli olduğunun ayırdına varacaktır. Günümüzde sıkça karşılaştığımız iletişim çatışmaları, aslında bilgi eksikliği ve kirliliğinden, ön kabullerden, insanların birbirlerini anlayamamalarından ya da anlamak istememelerinden kaynaklanıyor. Etkili ve sağlıklı iletişim becerisini kazanmanın yolu karşımızdakiyle empati kurabilmek, ona karşı peşin hükümlü olmamak ve sabır göstermekten geçiyor.”

Eğitim sonunda Geleneksel Okçuluk Topluluğu Başkanı Samet Keleş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Nalan Kızıltan’a tüm üyeler adına teşekkür hediyesi takdim etti.

Eğitime katılan ve memnuniyetlerini dile getiren farklı bölümlerden öğrenciler, Duyarlı Davranışlar Eğitimi'nin bütün üniversite öğrencilerine verilmesi gerektiğine ve bunun toplumsal farkındalık üzerindeki etkisine dikkat çekti.

X
Secure Login

This login is SSL protected