MENU

Geleceğin Öğretmenleri Mezun Oldu
09 Temmuz 2024, Salı - 15:09
Güncelleme: 09 Temmuz 2024, Salı - 15:09
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi, 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 692 genç öğretmen adayı mezunlar, geleceğe uğurlandı.

Yaşam Merkezinde gerçekleşen törene; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, fakülte dekanları, öğretim elemanları ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

“16 farklı programda 42’inci dönem mezunlarımızı vermenin, haklı gururun yaşıyoruz”

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, “Şu an mezun aşamasına gelen evlatlarınızın, bu güne gelmesinde gösterdiğiniz özveri ve her türlü fedakarlık için siz değerli anne, baba ve aile yakınlarına şükranlarımı sunuyorum. Dört yıl boyunca sizlerin mesleki gelişimine sağladıkları katkılardan ötürü hocalarımızı da şükranlarımızı sunuyoruz. Temeli 1961 yılına dayanan ve 1982 yılından bu yana 42 yıldır Eğitim Fakültesi olarak hizmet veren fakültemizde 16 farklı programda 42’inci dönem mezunlarımızı vermenin haklı gururun yaşıyoruz. Bu gurur sadece biz akademisyenlere değil çocuklarını bugüne kadar getiren ailelere de aittir. Eğitim hayatımızdaki en önemli dönüm noktalarından olan lisans eğitimini başarıyla tamamladınız. Bir eğitimci olarak önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemizde karşı sorumluluklarımızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Siz artık, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ sözünün muhatabı olan öğretmenlersiniz. Biliyoruz ki biz de sizler tarafından unutulmayacağız. Meslek hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı ve eğitime katkı siz ve aileniz kadar Ondokuz Mayıs Üniversitesini de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.” diye konuştu.

“OMÜ Eğitim Fakültesi mezunu olma ayrıcalığını ve mutluluğunu paylaştığım için mutluyum”

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Türkçe Öğretmenliği bölümünden Baran Çelik, “Türkiye’nin dört bir yanından teşrif eden değerli veliler şüphe yok ki bu törende sizin mutluluğunuzun tarifi imkânsız. Bu mutluluktaki en büyük hak sahibi de sizlersiniz. Emeklerinizin boşa çıkmadığını görmek size mutluluk ve gurur verirken, sizi böyle görmek de bize tarifi olmayan sevinçler yaşatıyor. OMÜ Eğitim Fakültesi mezunu olma ayrıcalığını ve mutluluğunu paylaştığım için çok mutluyum. Uzun süren eğitim hayatımızın sonuna geldik. Buradan hepimiz bir meslek sahibi olarak ayrılıyoruz. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak burada bütün misafirlerimizin tarihin ve milletimizin huzurunda sizler adına ve sizlerle birlikte söz veriyorum öğretmenlik onurunu asla çiğnemeyecek ay yıldızlı bayrağı elimizden düşürmeyeceğiz.” dedi.

Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin verilmesiyle devam eden mezuniyet töreninde; diğer genç öğretmen adaylarına da başarı belgeleri akademisyenler tarafından sunuldu.

Törende öğretmenlik yemini ile mesleğe olan bağlılıklarını dile getiren Eğitim Fakültesi mezunları keplerini gökyüzüne fırlatarak bu özel günlerinin tadını çıkardılar.

X
Secure Login

This login is SSL protected