MENU

Geleceğin Mimarları OMÜ’den Mezun Oldu
08 Temmuz 2024, Pazartesi - 14:28
Güncelleme: 08 Temmuz 2024, Pazartesi - 14:28
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi 2023-2024 akademik yılında başarılı 115 öğrencisini törenle uğurladı.

OMÜ Sahnesinde gerçekleşen törene; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sağlam, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çetin, Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Burak Şener, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve mezunların aileleri katıldı.

"Öğrencilerimiz mezuniyet sonrası iş hayatı için gerekli donanıma sahipler"

Açılış konuşmasında mezun öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Hakan Sağlam, "Bugün, 4 yıllık sürecin son gününü yaşıyoruz. Biliyoruz ki, öğrencilerimiz bundan sonraki iş hayatları için gerekli donanımı kazanmışlardır. Genç bir fakülte olmamıza rağmen, bölümlerimiz hızla başarılarını göstermeye başlamıştır. Elde edilen bu başarıda hocalarımızın, öğrencilerimizin ve tabii ki velilerimizin katkısı yadsınamaz. Bildiğiniz gibi, son üç yılda yaşadığımız talihsiz olaylar özellikle eğitim hayatımızı oldukça etkiledi. Yaşanılan bu süreci de en az zararla atlatmayı başardık. Bundan sonraki kariyer sürecinde sizlere, birikimlerinizi daha ileri taşıyacak görevler düşmektedir. Gelecek yaşantınızı başarı ile devam ettireceğinize inanarak sizleri tekrar kutlarım.” dedi.

"Burada aldığınız eğitim meslek hayatınızda size ışık olacaktır"

Mezun olan öğrencilere aldıkları eğitimin meslek hayatlarında onlara yol göstereceğini söyleyen Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Burak Şener, "Bugün mezun olan arkadaşlarımız için çok heyecanlı bir gün. Öğrencilik hayatınız boyunca bu mesleğin ön gösterimini yaşadınız. Asıl film şimdi başlıyor. Ama çok şanslısınız ki, buradaki hocalarınız ve aldığınız eğitim, meslek hayatınızda size ışık olacaktır. Mimarlık eğitiminde birçok eğitimde olmayan bir disiplin vardır. Bu disiplini hayatınızda en öne koyarak ilerlemenizi tavsiye ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum." şeklinde konuştu.
"Bu ailenin bir parçası olduğum için kendimle gurur duyuyorum." dedi.

“Vizyoner bir eğitim anlayışı içinde yer aldığım için kendimi şanslı hissediyorum”

Mezunları temsilen konuşma yapan Selimcan Yavaş, " Mimarlığa karşı ilgisi ve hayali olan biri olarak, bugün bu kürsüde konuşma yapıyor olmamın en büyük sebebinin, mimarlığı kendi benliğimle özdeşleştirmemden ileri geldiğine ve bunu da OMÜ Mimarlık ailesine borçlu olduğuma inanıyorum. Farklı bakış açılarına sahip, alanında deneyimli ve bizlerle etkili bir şekilde iletişim halinde olan hocalarımızla çalışma şansım olduğu için, bizleri hayata hazırlayan uygulamalı ve teorik dersler sayesinde çağdaş, hayal ettiren, sorgulayan, sorduran, üreten ve mantıksal çözümlere iten vizyoner bir eğitim anlayışı içinde yer aldığım için kendimi şanslı hissediyor ve bu ailenin bir parçası olduğum için kendimle gurur duyuyorum." dedi.

Akademisyenler, mezun öğrencilerin başarı belgelerini verdikten sonra, tören kep atımı ile sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected