MENU

Fen Fakültesi 48’inci Dönem Mezunlarını Uğurladı
11 Temmuz 2024, Perşembe - 16:34
Güncelleme: 11 Temmuz 2024, Perşembe - 16:34
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında başarılı olan öğrencileri düzenlenen mezuniyet töreniyle uğurladı.

OMÜ Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nihat Altınışık, Dr. Öğretim Üyesi Salih Sarıcaoğlu, akademisyenler ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Fen Fakültesi’nin 180 mezununun mesleğe adım attığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

“OMÜ ailesi olarak her zaman yanınızdayız”

Mezuniyet töreninde konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, “Eğitimini tamamlamış bireyler olarak alanlarınızda hizmet etmeye adaysınız. Eğitiminiz burada bitmedi. Bundan sonra da kendinizi geliştirmeye devam etmeniz gerekiyor. OMÜ ailesi olarak her zaman yanınızdayız ve daima bizimle iletişim halinde olmanızı istiyoruz. Girişimlerinizi ve araştırmalarınızı bu süreçte hocalarımızla paylaşabilirsiniz. Teknolojinin ilerlediği çağdayız. Bu yüzden gelişinizi durdurmamanız ve daima ileriye taşımanız gerekiyor bugün mezuniyete katılan bütün akademik kadroyu, mezunlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“OMÜ’yü daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız”

48’inci mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, “Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz.  Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu geleceğin yıldızlarısınız. İnanıyoruz ki,  yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler; başarıdan başarıya koşarken OMÜ’yü daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız.” dedi.

“Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir”

Dekan Yalçın konuşmasına şöyle devam etti:

“Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki, dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız,  sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hiç unutmayın ‘Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir’.”

“Mezun Bilgi Sistemine vakit kaybetmeden üye olmaya sizleri davet ediyoruz”

Fen Fakültesi Mezunlar Koordinatörü Doç. Dr. Nihat Altınışık ise “Unutmayınız ki, Ondokuz Mayıs Üniversitesi sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğümüz ile ideallerinize fırsat, mutluluğunuza ortak, sorunlarınıza ise çözüm merkezi olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda üniversitemiz ile iletişimi sürdürmek adına Mezun Bilgi Sistemine vakit kaybetmeden üye olmaya sizleri davet ediyoruz. Geleceğin dünyasına katkıda bulunmak ve yön vermek için, etkin bir rol üstlenmek üzere, daima hep birlikte. Yolunuz, yolumuz ve bahtınız açık olsun.”

“Zorluklar bizi yıldırmadı, güzellikler ise bu mesleğe daha çok bağladı”

Fen Fakültesi Kimya Bölümünü birincilikle bitiren Banu Bozoğlu ise, “Diplomalar sadece meslek kazanmak içindir. Meslek şuurunu kazanmak, bu mesleğin idrakine varmak ise mensubiyet ve mesuliyet gerektiren bir olaydır. Bu şuuru bize kazandıran, mesleğimizi önemini aşılayan, kendini geliştiren nesiller olmamıza ışık tutan tüm hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Biz sadece teorik bilgiyi değil laboratuvar uygulamalarıyla bu mesleğin zorluklarını da güzelliklerini de tattık. Zorluklar bizi yıldırmadı, güzellikler ise bu mesleğe daha çok bağladı. Şimdi yaptığı uygulamalarla işini bilen, teknolojiyi mesleki süreçlere entegre eden, yeniliklere açık, çağdaş yöntem ve tekniklere hakim, geliştirici, iyileştirici ve yenileyici bir nesil geliyor. Artık hocalarımızdan kendimize kattığımız bu parçalarla ülkenin dört bir yanına yayılıp göreve başlamaya hazırız. Her biri kendi alanında kıymetli olan mesleklerimizi yapmak için sabırsızlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Mezuniyet töreninin sonunda öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

X
Secure Login

This login is SSL protected