MENU

Bağımlılıkla Mücadele Etkinliği SAMÜ’de Gerçekleştirildi
02 Kasım 2021, Salı - 12:00
Güncelleme: 02 Kasım 2021, Salı - 16:15

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile Tıp Fakültesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Bağımlıkla Mücadele” konulu söyleşi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti gerçekleşti.

SAMÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Kıran ile SAMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Meryem Dilek Karakurt’un katkılarıyla düzenlenen etkinliğe; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu ve OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aynur Arslan da katıldı.

Etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Meryem Dilek Karakurt bağımlılıkla mücadelede ‘Bir kereden bir şey olmaz’ cümlesinin önemine değinerek ” Bağımlılık çoğu zaman bir kereden bir şey olmaz diye başlıyor. Ancak bunu bağımlılığın ilk adımı olarak nitelendirebiliriz. Bu yüzden daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi. Alkol ve sigara bağımlığının psikolojik çöküşe götüren sebeplerini açıklayan Meryem Dilek Karakurt, uyuşturucu madde bağımlığının sadece kişiyi değil tüm aileyi sosyal çöküşe götürdüğünü belirtti.

“Başlama, başladıysan bırak, bıraktıysan başlama”

Ardından konuşma yapan OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu da bağımlılığın gençliği tehdit eden önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, kronik bir beyin hastalığı olan bağımlılıkla mücadelede “başlama, başladıysan bırak, bıraktıysan başlama” sloganının önemine dikkat çekti. Çağımızın vebası olan bağımlılığı önleyebilmek için yaşamı düzenleme ve hayır diyebilmenin gerekli olduğunu belirten Çavuşoğlu, insanlığın en temel ihtiyacının bağ kurmak olduğunu, bunun içinde etrafımızdaki maddelerle bağ kurmak yerine insanlarla kurduğumuz bağı güçlendirmenin mücadelede gerekli oluğunu belirtti. 

Son olarak Dr. Öğr. Üyesi Aynur Arslan da 17 yaşında henüz çocuk yaşta başladığı çalışma hayatına herhangi bir madde bağımlılığı olmadan nasıl devam edebildiğini, karşısına çıkan stresörlerle nasıl etkin bir şekilde mücadele ettiğini deneyimleri ile anlatarak öğrencilerle paylaştı.

Bu etkinlikle OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, resmi olarak ilk faaliyetini gerçekleştirdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected