MENU

Aklın ve Kalbin İzinde: HİKMET Projesi
04 Haziran 2024, Salı - 13:48
Güncelleme: 08 Haziran 2024, Cumartesi - 00:54
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünün danışmanlığında ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal başkanlığında hayata geçen HİKMET Projesi’nin (Hayat-İlim-Kültür-Medeniyet-Eğitim-Teknoloji) kapanış programı gerçekleştirildi.

Projeye OMÜ’den birçok öğretim üyesi destek verdi

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal başkanlığında, OMÜ Rektör Danışmanı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Şener Şentürk, Samsun İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürü İrfan Yetik ve Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi proje ekibinin hazır olduğu bir toplantı ile başlayan ve OMÜ’den birçok öğretim üyesinin destek verdiği projede seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları organize edildi.

Öğrencilerin; aklı ve kalbi uzlaştıran bir eğitim felsefesi doğrultusunda beşerden insana anlayışıyla yetişmelerini, gelişmelerini ve kariyer planlamalarını sağlamak amaçlı Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan HİKMET Projesi yaklaşık 1 yıldır devam ediyor.

Hedef; 21. yüzyıl becerileri kazanmış, akademik ve ahlaki açıdan yetişmiş bireyler

Proje sayesinde üniversite bölümlerine yönelik farkındalıkların arttırılması, akademisyenler ile sistemli ve planlı çalışmalar yürütülmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi, bilim ve medeniyet tarihinde yer alan bilim insanlarının fikir ve eserlerinin tahlil edilmesi yoluyla öğrencilerin 21. yüzyıl becerileri kazanmış, akademik ve ahlaki açıdan yetişmiş bireyler olmaları hedefleniyor.

Seçilen 24 pilot okulda 11 alanı kapsayan eylem planı

Proje kapsamında Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinden 24 pilot okul seçildi ve 11 alanı (Sosyal Bilimlere Giriş, Fen Bilimlerine Giriş, Matematiğe Giriş, Mantık, İlahiyat Bilimlerine Giriş, Ahlak, Sosyal Duyarlılık ve Sosyal Hizmetler, Kültür, Sanat ve Medeniyet, Gazetecilik, İletişim ve Enformasyon, İnovasyon ve Teknoloji, Eğitime Giriş) kapsayan eylem planı hazırlandı.

Projenin kapanış programında öğrenciler sunumlarını yaparken, aynı zamanda içinde oldukları atölye çalışmalarının sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

İlk kez uygulanan ve devam ettirilmesi planlanan projede, öğrencilere katılım belgeleri de takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected