MENU

Akıllı Ulaşım Yapı ve Sistemler Mükemmeliyet Merkezi #CEITSS Laboratuvarı'na AUS Türkiye’den AR-GE Ödülü
29 Mayıs 2024, Çarşamba - 11:24
Güncelleme: 01 Haziran 2024, Cumartesi - 15:13
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın ile Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz tarafından geliştirilen proje, Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye – ITS Türkiye) 7. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri kapsamında “Akademik AR-GE Ödülü” verildi.

Ulaşım, yapı ve sistemler alanında kurulan Akıllı Ulaşım Yapı ve Sistemler Mükemmeliyet Merkezi #CEITSS Laboratuvarı tarafından geliştirilen “Akıllı ve Çevreci Şehirlerde Mikromobilitenin Arttırılması Amacıyla Yeni Bir Bisiklet Yolu Taşıt Sayım ve Sınıflandırma Cihazı” başlıklı Araştırma Geliştirme (AR-GE) ürününün ödülü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz tarafından OMÜ'lü akademisyenlere verildi.

Türkiye’de akıllı ulaşım sistemlerinin gelişimini destekleyen AUS Türkiye tarafından Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, büyükşehir belediye başkanları, farklı bakanlıkların üst düzey yetkilileri, birçok belediye temsilcisi ve ülkemizde ITS alanında faaliyet gösteren birçok teknoloji şirketinin üst düzey yöneticileri katılım gösterdi.

“Amacımız OMÜ’nün adını ve çalışmalarını tüm Türkiye ve dünyaya duyurmak”

Ödül töreninde konuşan #CEITSSLab kurucu ortağı Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın, geliştirilen bisiklet yolu taşıt sayım cihazının dünyada ve Türkiye’de benzerinin bulunmadığı ve seri üretimle kullanımı konusunda çok sayıda belediyeden talep alındığını belirtti. Doç. Dr. Aydın, ayrıca OMÜ’nün adını, akıllı ulaşım sistemleri konusunda başta ülkemiz olarak tüm dünyaya başarılı şekilde duyurmak istediklerini vurgulayarak bunu da #CEITSSLab tarafından geliştirilecek AR-GE ürünleri ile başarmak istediklerini söyledi.

“Öğrenci odaklı ve üniversite destekli AR-GE çalışmalarını önemsiyoruz”

Ödül törenini organize eden AUS'nin Türkiye Başkanı Esma Dilek ise Türkiye’de akıllı ulaşım sistemleri alanında yetkili kuruluş olarak bu tür uluslararası destekli ve öğrenci odaklı projeleri desteklediklerine ve çok önemsediklerine işaret etti. Başkan Dilek, AUSDER öncülüğünde Türkiye’deki diğer paydaşlara ulaşabilmek için düzenlenecek etkinliklerde OMÜ’nün akıllı ulaşım sistemleri alanındaki akademik çalışmalarını tanıtmalarının önemli olduğunu dile getirdi.

OMÜ, AUSTürkiye’ye üye oldu

Ödül töreni sırasında OMÜ'nün AUSTürkiye’ye yapmış olduğu üyelik başvurusunun kabul edilmesi ile birlikte resmî üyelik belgesinin takdimi de yapıldı. Böylece OMÜ; üyeleri arasında ASELSAN, Türk Telekom, Vodafone, PTT Teknoloji, Türksat, Karayolları Genel Müdürlüğü gibi birçok teknoloji ve inovasyon şirketinin bulunduğu ekosistem içerisinde yerini aldı.

OMÜ olarak akademisyenlerimizi tebrik ediyor, ortaya koydukları AR-GE çalışmasıyla ülkemiz akıllı ulaşım sistemlerine önemli kazanımlar sağlamalarını temenni ediyoruz.

X
Secure Login

This login is SSL protected