MENU

Afrikalı Öğrenciler OMÜ’de Kültürlerini Tanıttı
07 Haziran 2024, Cuma - 16:22
Güncelleme: 08 Haziran 2024, Cumartesi - 00:35
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen ‘Afrika Kültür ve Tanıtım Günü’ etkinliği düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Afrikalı öğrenciler kendi kültürlerini tanıttı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen programa; Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE) Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği (SAMÜDER) Başkanı Av. Hakan Karaduman, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“30 ülkede 130 evimiz var diye düşünüyoruz”

Programın açılışında düşünce ve değerlendirmelerini paylaşan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, üniversitelerin eğitimdeki misyonlarından birinin farklı bağlantılar inşa etmek ve farklı köprüler oluşturmak olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“30 ülkede 130 evimiz var diye düşünüyoruz. Çünkü bizim insana bakış açımız bu şekilde. Biz Afrika'yı dünyanın merkezi olarak görüyoruz. Türkiye'yi de dünyada iz bırakacak güzelliklerin öğrenildiği bir yer olarak tanımlıyoruz. Anadolu'yu bir kilime benzetirlermiş. Şu an salona baktığımda, dini ve etnik kökeni ne olursa olsun rengârenk motifler taşıyan bir birlikteliğin burada bir arada olduğunu görüyorum. Bu durum bizim için muhteşem bir katma değer. Ülkemize farklı topraklardan gelmiş olsanız da burada aynı ortak dünyayı ve aynı fikri benimseyip giderken, ülkeler arasında güzel bağlantılar kuracağınıza inanıyorum.”

Afrikalı öğrenciler düzenledikleri programda; Afrika sunumu, dans gösterisi, şarkı dinletisi, şiir okuması, tiyatro oyunu ve geleneksel Afrika kıyafet gösterisi gerçekleştirdi.

Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected