MENU

AFAD’dan OMÜ Gündüz Bakımevi Öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi
27 Ekim 2023, Cuma - 17:25
Güncelleme: 27 Ekim 2023, Cuma - 17:25
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı bünyesindeki Gündüz Bakımevi’nde minik öğrencilere, meydana gelebilecek olası afetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Samsun İl Müdürlüğünce afet bilinci ve farkındalık eğitimi verildi.

Eğitime; SKS Daire Başkanı Güngör Kural ile Sosyal Hizmetler Birimi Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Gündüz Bakımevi Müdürü Esranur Özdemir Alan, öğretmen ve veliler katıldı. 

AFAD Samsun İl Müdürlüğü arama kurtarma teknisyeni Zekai Aydoğan’ın verdiği eğitimin başlangıcında öğrenciler, afet çadırı kurulumunu gözlemledi.

Ardından Gündüz Bakımevi Konferans Salonu’nda arama kurtarma teknisyeni Zekai Aydoğan; öğrencilere deprem, yangın, sel vb. afetlerin öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılacağı ile ilgili temel faaliyetler, tahliye süreci, toplanma ve buluşma yerleri, afet anında riskin nasıl azaltılacağı, kontrol çalışmaları vb. hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Eğitimde ayrıca, öğrenciler afetlere ilişkin hem bilgilendirici hem de eğlenceli çizgi filmi izlerken afet esnasındaki doğru davranış biçimleri de uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Minik öğrencilerin afetler karşısında yaşam becerilerini geliştirmeyi, güvenlik kültürünü benimsemelerini ve daima hazır olmalarını gözeten eğitim, hatıra fotoğrafı çekimleriyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected