Geleceğe Temiz Bir Sayfa Açıyoruz
10 Şubat 2017, Cuma - 16:16
Güncelleme: 10 Şubat 2017, Cuma - 16:20

Çevreye ve doğaya saygılı nesiller yetiştirmek için “Çevre Eğitimi” çalışmaları yürüten OMÜ Vakfı Özel Okulları, Atakum Belediyesi iş birliği ile “Samsun Maarif Hareketi” adı altında Atık Yağ Toplama Projesi’ni gerçekleştirdi. Proje kapsamında bitkisel atık yağlar toplanarak geri dönüşüme tabi tutuldu.

OMÜ Vakfı Özel Okulları öğrencileri, proje kapsamında annelerinin yaptığı kızartmalardan artan yağları kavanozlara ve pet şişelere doldurup okula getirerek sınıf öğretmenlerine teslim etti. Sınıf öğretmenleri tarafından da Atakum Belediyesi yetkililerine nakledilen söz konusu bitkisel atık yağlar nihayetinde geri dönüşümle tekrar değerlendirilebilir hâle getirildi.

Bir damlası tonlarca temiz su ve toprağı kirleten atık yağları okullarında biriktiren öğrenciler bu proje sayesinde hem çevreyi korumanın hem de sağlıklı bir gelecek için adım atmanın gururunu duyuyorlar.