Yabancı Diller Yüksekokulu 2023-2024 Akademik Yılı Yeterlik Sınav Duyurusu
22 Eylül 2023, Cuma - 15:18
Güncelleme: 22 Eylül 2023, Cuma - 15:22

26-27 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yeterlik Sınavı duyuru metni için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Yeterlik Sınavı Duyurusu.pdf

Yeterlik Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) binasında gerçekleştirilecektir.

YETERLİK VE DÜZEY BELİRLEME SINAVLARINDA YAPILMASI GEREKENLER VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR:

• Kimlik kontrolü için "TC Kimlik Kartı", "Ehliyet" ya da "Pasaport" belgelerinden en az birini yanınızda getiriniz.
  • "Öğrenci Kimlik Kartı" ya da "Öğrenci Kimlik Belgesi" ni yanınızda getiriniz ve sınav sırasında sıranızın üstünde tutunuz.
  • En az iki yumuşak uçlu kurşun kalem, yumuşak silgi ve kalem açacağınızı yanınızda getiriniz. İsteyen adaylar yanlarında pet şişe ile su getirebilirler. Sınav sırasında öğrencilerin birbirinden kalem, silgi vb. eşya alışverişi kesinlikle yasaktır.
  • Öğrencilerin oturacakları yerleri saptamak, gerekirse sınav sırasında bir öğrencinin yerini değiştirmek yetkisi sınav gözetmenlerine aittir.
  • Sınav salonuna 15 dakikadan geç gelen öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaklardır.
  • Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, öğrenciler sınavın ilk 30 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince öğrencilerin tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir öğrenci tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.
  • Öğrencilerin sınava; çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo vb. haberleşme araçlarıyla;  cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla;  silah vb. teçhizatla girmeleri kesinlikle yasaktır.
  • Sınav süresince öğrencilerin; birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları;  salondaki görevlilere soru sormaları; sınav salonunda sigara, pipo, puro vb. içmeleri; sözlük, sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanmaları;  başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri; sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları sınav kurallarına aykırıdır.

Ayrıntılı bilgi için; https://ydyo.omu.edu.tr/tr/haberler/20232024-akademik-yl-yeterlik-snav-duyurusu