Rektör Ünal; Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ı Ağırladı
29 Eylül 2021, Çarşamba - 13:00
Güncelleme: 29 Eylül 2021, Çarşamba - 13:00

Türkmenistan’ın 30. bağımsızlık yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılmak için Samsun’da bulunan Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, beraberindeki TBMM Türkiye – Türkmenistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü (OMÜ) Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede; Türkmenistan Büyükelçisi Amanlıyev ile Rektör Ünal, eğitim-öğretim faaliyetleri konusunda fikir alışverişinde bulunup değerlendirmelerini paylaştı.

Türkiye ve Türkmenistan’ın iki kardeş ülke olduğuna dikkat çeken Rektör Ünal, OMÜ’de Türkmenistanlı öğrencilerin öğrenim gördüğünü ve bu nedenle Üniversite olarak ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini söyledi. Rektör Ünal, Türkmenistan’daki üniversiteler ile hem araştırma geliştirme (AR-GE) hem de eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili iş birliklerine her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Büyükelçi İşankuli Amanlıyev da OMÜ’nün köklü bir üniversite olduğunu söyleyerek Türkmenistanlı öğrencilerin OMÜ’de kaliteli eğitim görmelerinden mutlu olduklarını dile getirdi.

Ziyaret, hediye takdimiyle sona ererken Büyükelçi Amanlıyev, OMÜ’nün Şeref Defteri’ne de duygu ve düşüncelerini yansıtan mesajını aktardı.

Ardından Rektör Ünal, Büyükelçi Amanlıyev ve Milletvekili Yaşar Türkmenistan’ın 30. bağımsızlık yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programa katılmak için OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne geçti.