Rektör Ünal Samsun Arı Yetiştiricileri ile Bir Araya Geldi
25 Şubat 2021, Perşembe - 11:17
Güncelleme: 25 Şubat 2021, Perşembe - 12:28

Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’la makamında görüştü.

Ziyarette Birlik Başkanı Rasim Kaplan, kentteki bal üretimi ve arı ürünleri hakkında Rektör Ünal’a bilgiler vererek Üniversiteyle yürütülecek ortak çalışmalar ve bu yöndeki iş birliği konularına dair değerlendirmelerini aktardı.

Şehrin arıcılıkta önemli bir potansiyel barındırdığını, bu gücü görünür kılmayı ve marka değerine dönüştürmeyi amaçladıklarını vurgulayan Başkan Kaplan, bölge arıcılığının gelişmesine zemin hazırlayacak, gelir ve istihdamı arttıracak, mevcut sorunları giderecek farklı bilimsel çalışmaları hayata geçirmek için temaslarını sürdürüp bu hedeflere yönelik girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

Ziyaretleri ve teveccühleri için konuklarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da Üniversitenin, bölgedeki arıcılık sektörünün kalkınması adına gerek sahada gerekse de laboratuvarlarla desteğe hazır olduğunu belirtti.