Rektör Ünal Ordu ve Giresun'dan Gelen Mevkidaşlarıyla Baş Başa
03 Şubat 2021, Çarşamba - 22:41
Güncelleme: 19 Mayıs 2021, Çarşamba - 17:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun'a gelen Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can'ı misafir etti.

Rektörlük makamındaki buluşmada, görevinde 5 ayı geride bırakan Rektör Ünal'ın, önemli ve iz bırakan çalışmalar gerçekleştireceğine inandıklarını belirten Prof. Dr. Akdoğan ve Prof. Dr. Can, gösterilen nezaket ve konukseverlik adına şükranlarını sundular.

Ziyarette Üniversite genelinde başlatılan yenilikçi eğitim revizyonunun karşılık bulması adına sıkı bir mesaiyle yola koyulduklarını vurgulayan Rektör Ünal; bilim, teknoloji ve üretim alanlarında yeni fikir ve projeler sayesinde öncü olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Görüşmede üniversiteler arası paydaşlık ve dayanışmanın önemi üzerinde durulurken, her üç üniversitenin bilimsel altyapısı ve teknik olanakları da dikkate alınarak araştırma geliştirme (AR-GE) süreçlerindeki iş birliği alanlarına ve ortak çalışmaya dair değerlendirmeler paylaşıldı. Rektörler bunların yanı sıra, üyesi oldukları Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi  Başkanlığı Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP), ülkemiz ve bölgenin gelişimine yönelik sürdürdüğü projeler hakkında da fikir ve görüşlerini dile getirdiler.

Konuk rektörler, Prof. Dr. Yavuz Ünal ve ekibine başarılar dileyerek hem OMÜ hem de Samsun için güzel ve verimli çalışmalara imza atılacak bir dönem temennisinde bulundular.

Samimi bir atmosferde geçen ziyaret, hediye takdimiyle tamamlandı.