OMÜ Kariyer Sahibi Olan Mezunlarını Öğrencilerle Buluşturmaya Devam Ediyor
23 Aralık 2020, Çarşamba - 13:02
Güncelleme: 23 Aralık 2020, Çarşamba - 13:44

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) geleneksel hale gelen mezun buluşmaları pandemi sürecinde online olarak devam ediyor. Çevrimiçi buluşmalarda OMÜ mezunları tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp başarı basamaklarını öğrencilere aktarıyor.

OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından koordine edilen 2020-2021 eğitim öğretim dönemi "Online Öğrenci-Mezun Buluşması" kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Alaçam Meslek Yüksekokulunda Google Meet uygulaması üzerinden etkinlikler düzenledi.

GSF, Havas Worldwide İstanbul Ajansında başarılı çalışmalar yapan Keskin’i konuk etti

İlk olarak OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2018 yılı mezunu olan ve şimdi alanıyla ilgili olarak Havas Worldwide İstanbul Ajansında başarılı çalışmalar yapan Muhammet Kayra Keskin, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Grafik Anasanat Dalı öğrencilerine yönelik olarak “Görsel İletişim Tasarımında Kariyer” konulu online söyleşi gerçekleştirdi. Keskin, iki saat süren online söyleşisinde öğrencilere bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Tarık Yazar’ın yapmış olduğu buluşmaya; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Seylan, bölüm Öğretim Elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Keskin: “Diploma eşliğinde alan bilgisine sahip tasarım yapabilecek bir donanım gerekiyor”
Keskin, konuşmasında öğrencilerin ödevlerini bir zorunluluk olarak görmemeleri gerektiğini, iyi olduklarını düşündükleri alanlara yönelmeleri gerektiğini ile portfolyonun önemli olduğunu anlattı. Keskin, daha sonra sunumunda diploma eşliğinde alan bilgisine sahip olarak tasarım yapabilecek bir donanıma sahip olunması gerektiğini, iş hayatında dünyaya açılmak ve yabancı dil bilmek gerektiğine, kariyer olanaklarıyla ilgili olarak, Grafik Tasarımcının; Art Direktör, Animasyon Sanatçısı, Fotoğraf Sanatçısı, Hareketli Grafik Tasarımcı, Arayüz Tasarımcısı ve CGI Sanatçıları ile olan ilişkisine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Keskin, diğer Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin eğitim-öğretim faaliyetleri ile genel olarak değerlendirildiğinde OMÜ GSF’nin eğitim-öğretim durumunun nasıl algılandığı sorusuna verdiği cevapta; Samsun’un bir taşra olarak görünmediğini, OMÜ GSF’de alınan eğitimin multidisipliner bir eğitim olduğunu, farklı disiplinlerde eğitim aldıklarını ve bunun yansımalarının olumlu olduğunu, iyi bir eğitim aldıklarını, kendi mezun olduğu Görsel İletişim Tasarımı bölümünden birçok arkadaşının işe girdiğini ve aktif olarak çalışma hayatında bulundukların belirterek eğitim-öğretim sürecinde öğrenci faktörünün kendi çalışmaları açısından önemli olduğunu ifade etti.
Keskin, ajans hiyerarşisine dikkat çektiği konuşmasını, Grafik Tasarımcının ajans hiyerarşisi içerisindeki yerini değerlendirerek tamamladı.

İİBF, Bilişim Sektörü ve Sayıştay Denetçiliği üzerine çalışan mezunları konuk etti

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, 2015 yılında mezun olan Ferhat Yılmaz ile yapılan söyleşide, siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunlarının özel sektörde yer almaları için geliştirmesi gereken becerilerden mülakatlara, meslekte yükselme ölçütlerinden sosyal yaşama kadar çeşitli konular tartışmaya açıldı.  Arş. Gör. Duru Çiğdem Şimşek’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi sonrasında katılımcılara gönderilen geri bildirim formunda birçok öğrencinin olumlu yorumlarda bulunduğu belirtildi.

Daha sonra Arş. Gör. Cuma Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleştirilen ikinci etkinlikte Sayıştay Denetçiliği üzerine bilgiler paylaşıldı. Etkinlikte Sayıştay Başdenetçisi olarak görev yapan bölüm mezunu Emre Boyraz ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencilerin “A Grubu” ya da “kariyer memurluğu” olarak nitelenen pozisyonlara yerleşme süreci tartışmaya açıldı. Online buluşmada mesleğe giriş sürecindeki hazırlanılması gereken sınavlardan, kamu kurumlarındaki mülakatlarda lisans öğrenimindeki kazanılan bilgilerin önemine, meslek içi öğrenme süreçlerinin personel gelişimi üzerindeki etkisine kadar öğrencilerin merak ettiği çoğu alan ele alındı.

SBF, Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal’ı konuk etti

Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunlar Takibi ve Mezuniyet Komisyonu tarafından düzenlenen Ebelik Bölümü Öğrenci- Mezun Buluşması Etkinliği, bölüm mezunu Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal’ın konuk olduğu söyleyişi bölüm öğretim elemanlarının ve 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Öğr. Gör. Sümeyye Bal moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe; OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, Ebelik Bölümü öğretim elemanları ile 3. Sınıf ve 4.sınıf ebelik öğrencileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, "Öğrenci mezun buluşması etkinlikleri, eğitimin sürekliliği açısından hem lisans sürecindeki öğrencilerimizi hem de lisans sonrası sahada çalışan, akademik alanda kendini geliştiren mezunlar için çok önemlidir. Mezunların deneyimlerini teorik ve pratik bilgi paylaşımı ile, sahada, üniversitede, ulusal ve uluslararası alanlarda örneklerle öğrencilere iletimi mümkün olabilmektedir. Sağlık alanı ve diğer alanlarda gelişmelerin takip edilmesi açısından da bu durum oldukça faydalıdır. Bu gibi konularda deneyimli kişilerin öğrencilere yol göstermesi önemli olabilmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından etkinliğin konuğu Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal “Günümüzde Kanıta Dayalı Ebelik Uygulamalarının Önemi” konulu bir sunum yaptı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı olan Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal etkinliğe ev sahipliği yapan OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına, Ebelik Bölüm Başkanlığına, etkinliği düzenleyen bölüm öğretim elemanlarına ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin, öğrenci-mezun buluşması etkinliği organizasyonunda yer almasından mutluluk duyduğunu ifade eden Doç. Dr. Yasemin Aydın Kartal ‘’zor zamandan geçtiğimiz bu günlerde hayatımızı geciktirmeden tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün burada sizinle deneyimlerimi paylaşarak öğrencilerimizde farkındalık yaratıp, ebelik mesleğinin akademik olarak güçlenmesine yol gösterebilmek asıl hedefim’’ dedi. Kartal sunumunda, ebelik mesleğinde kanıta dayalı uygulamaların öneminden, kabul görmüş standartlardan ve protokollerden bahsetti. Sunumun ardından, öğretim üye ve elemanlarının ve öğrencilerinin sorularına yer verildi. 

Alaçam MYO’da öğrenciler Link Lojistik Hat Müdürü Demirtaş’la buluştu

Alaçam Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci sektör buluşmaları pandemi sürecinde çevrimiçi olarak devam etti. Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Selçuk Kahveci’nin moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı ve Lojistik Programı öğrencileri, Link Lojistik Hat Müdürü Merve Ersoy Demirtaş ile buluştu.

Demirtaş, konuşmasında deniz yolu yük taşımacılığının öneminden ve özellikle konteyner taşımacılığının gelişen trendinden bahsetti. Konteyner taşımacılığında armatör, acenta ilişkisini, liman ve gümrük işlemlerinin nasıl bir sürece tabi tutulduğunu öğrencilere anlattı.

Sektörde 17. yılını geçirdiğini belirten Demirtaş sektörün çok zor, stresli, dinamik ama bir o kadar da zevkli bir sektör olduğunu öğrencilere aktardı. Hem deniz ulaştırmasının hem de lojistiğin uluslararası bir sektör olduğunu söyleyen Demirtaş, öğrencilere yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmelerini ve okul stajlarını çok iyi değerlendirmeleri gerektiği noktasında tavsiyelerde bulundu.

İki saat süren etkinlikte Demirtaş öğrencilerin sorularını cevaplarken, pandemiden sonra Meslek Yüksekokulunu ziyaret etmek istediğini söyledi. 

 

İLGİLİ HABERLER

İstatistik Bölümü TÜİK Samsun Bölge Müdürünü Konuk Etti

OMÜ’de Öğrenci-Mezun Buluşmaları Birçok Fakültede Devam Ediyor

OMÜ’de Online Öğrenci-Mezun Buluşmaları Devam Ediyor

OMÜ’de Mezun Buluşmaları Pandemi Sürecinde Online Olarak Devam Ediyor