OMÜ Türkçe Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu
05 Mayıs 2016, Perşembe - 13:03
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 15:17

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) uluslararası öğrencileri, düzenledikleri ‘Türkçe Şöleni' ile büyük ilgi gördü.

Etkinlik, OMÜ Türkçe Öğretimi ve Uygulama Araştırma Merkezi(OMÜ-TÜRKÇE) tarafından ‘Dünya Dili Türkçe' temasıyla düzenlendi OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, OMÜ Türkçe Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Saraç, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Ömer Saraç yaptı. Saraç, “ Dünya Dili Türkçe sloganıyla yola çıkan merkezimizde üç yüzü aşkın öğrencimiz var ve elliye yakın farklı ülkeden geliyorlar. OMÜ Türkçe artık rüştünü ispat etmiş bir markadır. Bizim gücümüz sevgimizdir. Merkezimize Türkçe öğrenmek için gelen her bir öğrenci bizim kardeşimizdir, evladımızdır. Öyle ki biz merkezimizi ifade etmek için OMÜ Türkçe yerine OMÜ TÜRKÇE Ailesi tanımlamasını kullanmayı tercih ediyoruz.” ifadesini kullandı.

OMÜ-TÜRKÇE’ nin 3 yılın içinde bir marka haline geldiğini söyleyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Üniversitemiz geçtiğimiz Cumartesi günü uluslararası öğrenci sınavı gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yerinden 4 bin 500’den fazla öğrenci bu sınava girdi. Muhtemelen sınava giren 500-600 öğrenci gelecek yıl OMÜ’ye gelecek. 200öğrenci ile başladığımız uluslararası öğrenci serüvenimiz 2016 öğretim yılıyla birlikte 3 bin öğrenciyle devam ediyor. Biz yabancılara Türkçe öğretmiyoruz. Biz Türkçeyi konuşamayan dostlarımıza Türkçe öğretiyoruz. Çünkü biz uluslararası öğrencilerimizi hiçbir zaman yabancı görmedik" diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Bizim Türkçe konusundaki mücadelemizin her birimizin görev üstleneceği bir noktaya taşınması gerekiyor. Böyle bir program düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Uluslararası öğrenci sayısını artırdıkları için özellikle üniversitemizi kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardında 39 kursiyer sahneye çıkarak sertifikalarını aldı. İlk üç sıralamayı paylaşan kursiyerlere sertifikalarını İbrahim Şahin verirken diğer kursiyerler Rektör Prof. Dr. Akan’ın elinden sertifikalarını aldılar.

Etkinlikte okudukları şiirlerle, şarkılarla ve gösterileriyle uluslararası öğrenciler protokol üyelerine zaman zaman duygulu zaman zaman eğlenceli anlar yaşattılar Özellikle uluslararası öğrencilerin üniversitenin 41. yılına ithaf ettiği İstiklal marşının dizelerini okudukları video büyük ilgi gördü.” 41 dize, 41 mekan, 41 ülke, 41. yıl” sloganıyla hazırlanan video da 41 yabancı öğrenci üniversitenin 41 ayrı noktasında ve yine 41 dizeden oluşan İstiklal marşının dizelerini seslendiriyor.