MENU

Milli Teknoloji Akademisi Uzmanlık Programları
04 Eylül 2024, Çarşamba - 10:08
Güncelleme: 04 Eylül 2024, Çarşamba - 10:08
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

2023-2024 eğitim döneminde Yapay Zeka Uzmanlık Programına 5.401 başvuru alınmış ve temel eğitime kabul edilen 720 öğrenci arasından ders katılımı ve sınav başarısı doğrultusunda 120 senkron, 380 asenkron olmak üzere toplam 500 öğrenci uzmanlık eğitimi almıştır. 2024-2025 eğitim döneminde ise Yapay Zeka Uzmanlık Programı ile birlikte Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı Uzmanlık Programları olmak üzere 3 odak alanda geliştirilmiş eğitim programları uygulanacaktır.

Yapay Zeka odak alanında Arçelik, Baykar, Cezeri, Havelsan, Huawei, Tübitak paydaşlığı ile Veri İşleme ve Entegrasyon Uzmanlığı Eğitimi, Otonom Sürüş Teknolojileri odak alanında Aselsan, AVL, Baykar, Fev Türkiye, Ford, Togg, Tübitak paydaşlığı ile Otonom Sistem Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi, Çip Tasarımı odak alanında Ankasys, Electra IC, Elevation, Tütel,Yongatek paydaşlığı ile Sayısal Tasarım ve Doğrulama Uzmanlığı Eğitimi verilecektir.

Eğitim programları, üniversitelerin ilgili bölümlerinin (bknz: mth.tc/YtoX)  3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, 5 hafta temel eğitim ve 25 ila 30 hafta sürecek uzmanlık eğitimi şeklinde planlanmıştır. Ders müfredatı, belirtilen program başlıkları çerçevesinde, paydaş firmalar tarafından öğrencilere sunulacaktır.

Program boyunca öğrenciler eğitim kapsamında ara proje ve bitirme projesi hazırlayacaktır. Aynı zamanda tüm süreçte öğrencilerimize program paydaşlarımız tarafından mentorluk desteği verilecektir. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere eğitim aldıkları firmalar tarafından staj imkanı sağlanacaktır.

Başvurular 26 Ağustos 2024’te başlamış olup 16 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir.

Başvuru kabul kriterleri ekte yer almıştır.

Ek Dosya(lar): 
X
Secure Login

This login is SSL protected