MENU

OMÜ ile Türkiye Uzay Ajansı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
08 Ağustos 2024, Perşembe - 15:17
Güncelleme: 08 Ağustos 2024, Perşembe - 23:39
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) arasında ülke ve bölgesel kalkınmaya destek sağlayacak iş birliği anlaşması imzalandı.

İmzalanan anlaşma ile Milli Uzay Programı çerçevesinde tarafların sahip olduğu altyapı ve uzmanlık bilgisi kullanılarak havacılık ve uzay teknolojileri konularında iş birliği  amaçlanıyor.

TUA’da gerçekleşen törende protokol metnine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç imza attı.

Ortak Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilecek

OMÜ ile TUA arasındaki diyalog ve güven ortamını oluşturacak iş birliğiyle OMÜ’nün sahip olduğu bilgi birikiminin TUA’ya yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında katkı sağlayarak kalite ve verimlilik artırıcı sonuçların alınması ve ortak ar-ge çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Taraflar, ar-ge çalışmaları kapsamında OMÜ ve TUA tarafından yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında ortak çalışmalar yapacak.

Üniversite-sanayi işbirliği içeren Ar-Ge çalışmaları yapılacak

Anlaşma ile OMÜ ve TUA, ar-ge kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmesi konusunda iş birliği yapacaklar. Ayrıca OMÜ ve TUA, Türkiye’nin ar-ge gücünün artırılması amacıyla verilen ulusal ve uluslararası desteklerden faydalanılması ve üniversite-sanayi işbirliği içeren ar-ge  çalışmaları için iş birliği içerisinde olacaklar.

Rektör Ünal: “OMÜ ve TUA arasındaki bu iş birliği bir başlangıç olacak”

İmza töreninde konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “OMÜ ve TUA arasındaki bu iş birliği bir başlangıç olacak. Bundan sonra hem ülkemizin hem de insanlığın yararına çok daha nitelikli çalışmalara zemin oluşturacak. Bu anlamda iş birliğini ve projeyi üniversite olarak gerçekten çok önemsiyoruz. Hem vizyon katması hem de mevcut insan kaynağının nitelikli çalışmalara yönlendirilmesi açısından iş birlikleri son derece önemli. TUA ise Türkiye'nin göz bebeği. Gelecekte kendisinden çok daha sık bahsedeceğimiz çalışmaları olacak. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

TUA Başkanı Kıraç: “Birçok yerel ve uluslararası projelere başlangıç olacak”

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç ise “Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Türkiye Uzay Ajansı arasındaki bu protokol anlaşması, önümüzdeki birçok yerel ve uluslararası projelere başlangıç olacak. Bundan dolayı Üniversitemize ve Sayın Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Protokol töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected