MENU

OMÜ Adalet MYO’da Mezuniyet Heyecanı
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 11:19
Güncelleme: 01 Temmuz 2024, Pazartesi - 11:19
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Adalet Meslek Yüksekokulu (MYO) 2023-2024 eğitim-öğretim yılının mezunlarını verdi.

OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde gerçekleşen mezuniyete öğrenciler büyük ilgi ve
coşkuyla katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törene; Adalet MYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Ak, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Çarşamba Ticaret Borsası MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Adalet ordusuna yeni neferler katıyoruz”

Törende konuşma yapan Adalet MYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Ak, “Adalet ordusuna yeni neferler katıyoruz ve bunun sevincini yaşıyoruz. Temelde devletin fonksiyonları bağlamında vurguladığımız hususlar vardır. Devlet ihtiyaçlarını karşılar, adaleti tesis eder ve bir düzen kurar. Bu 3 temel fonksiyon içerisinde adaletin tesisi bakımından artık öğrencilerimiz süreç içerisinde adalet mekanizmasında görev alacaklar. Adalet, eşyayı yerine koymaktır. Adaletin tanımı yapılırken bu şekilde bir tanım ortaya konur. Hepimiz adaletin savunucusuyuz ve her şeyin yerinde olması çabası içerisindeyiz. Böylesine önemli, toplum hayatında kaçınılmaz yere sahip olan adalet mekanizması içerisinde öğrencilerimizin yer alacak olması ve yeni öğrencilerimizin bu süreci takip etmesi bizi mutlu ediyor.” ifadelerinde bulundu.

“Destek olmaya devam edeceğiz”

Çarşamba Belediyesi olarak her zaman eğitime ve öğrencilere destek verdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Çarşamba’mızda yetişmiş, diş hekimi olarak yaşamış, memlekete sağlık hizmetleri sunmuş Mustafa Kemal Güneşdoğdu, bu kampüs alanına ve Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin yapımında büyük destekler sundu. Sayın Tülay Ulusoy Hanımefendi kampüsümüze Adalet Meslek Yüksekokulu binasını kazandırdı. Hepsinden Allah razı olsun. Bizler de görevimizi yaparak buradaki faaliyetlere destek olduk, olmaya da devam ediyoruz. Yaklaşık yüz dönüm alanda kurulu bu kampüs alanını önümüzdeki yıllarda, daha önceki yıllarda başlamış olan kültür kongre merkezi inşaatlarıyla ve diğer donatılarla geliştirmeye de devam edeceğiz. Bu günlerde bunların hazırlıklarını yapıyoruz.” dedi.

“Adalet mezunları olarak adaletin inşasında üzerimize düşeni yapacağız”

MYO birincisi Erdem Acar ise “Her birey, hayatın ilerlemesine bağlı olarak kendini yenilemek, geliştirmek ve adaletin sağlanmasında üzerine düşeni layıkıyla yapmak durumundadır. Bizlerde adalet bölümü mezunları olarak, geleceği ve adaleti inşa edeceksek yerimizde saymamalıyız. İlerlemek ve daima ileriye gitmek zorundayız. Bu hususta üzerimize düşeni yapmak için var gücümüzle çalışacağımıza kendi adıma söz veriyorum.” şeklinde konuştu. 

Konuşmalardan sonra kürsüye davet edilen mezunlara diplomaları verildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected