MENU

OMÜ’lü Akademisyenlerin Projesi TÜBİTAK Destek Programında
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 10:31
Güncelleme: 01 Temmuz 2024, Pazartesi - 10:31
A+ A-

'Araştırma Üniversitesi' adayı olan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) üretilen projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) desteklenmeye devam ediliyor. Son olarak 2 projemiz daha TÜBİTAK 1002 Destek Programı kapsamına alındı.

“Gençlik, Siyaset ve Semboller: Samsun İli Ölçeğinde 18-25 Yaş Arası Gençlerde ‘Siyaset’ Kavramına İlişkin Algıların İncelenmesi”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Çağatay Cengiz’in yürütücülüğünü üstlendiği “Gençlik, Siyaset ve Semboller: Samsun İli Ölçeğinde 18-25 Yaş Arası Gençlerde ‘Siyaset’ Kavramına İlişkin Algıların İncelenmesi” başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından 1002-A Hızlı Destek Programında desteklenmeye değer görüldü.

İnterdisipliner bir yaklaşımla gerçekleştirilecek olan araştırmada gençlerin siyaset algıları; metaforlar, imajlar ve semboller üzerinden incelenecek. Proje ekibinde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Burucuoğlu araştırmacı olarak yer alırken, İşletme Bölümü’nden Arş. Gör. Hilal Cengiz ve Psikoloji Bölümü’nden Arş. Gör. Şaziye Çalışkan ise bursiyer olarak görev alıyor. 

“B4C/Grafen Takviyelerinin Titanyum Hibrit Kompozitlerin Mekanik Özellikleri Üzerine Etkisi”

TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü Programı kapsamında ise Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Mutuk tarafından sunulan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Destek programına alınan “B4C/Grafen Takviyelerinin Titanyum Hibrit Kompozitlerin Mekanik Özellikleri Üzerine Etkisi” başlıklı çalışmada toz metalürjisi yöntemiyle üretilecek hibrit kompozitlerin mekanik özellikleri incelenerek savunma ve havacılık sanayisinde kullanılabilirliği araştırılacak. Sunulan projede Prof. Dr. Mevlüt Gürbüz, danışman; Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Görkem Dengiz, araştırmacı; yüksek lisans öğrencisi Öznur Akyol da bursiyer olarak yer alıyor.

OMÜ olarak akademisyenlerimizi ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor, ortaya koydukları projelerin ülkemiz tarımına önemli kazanımlar sağlamasını temenni ediyoruz.

X
Secure Login

This login is SSL protected