OMÜ’de I. Ulusal Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Sempozyumu Düzenlendi
29 Mayıs 2024, Çarşamba - 11:00
Güncelleme: 01 Haziran 2024, Cumartesi - 15:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından Mikrobiyota, Beslenme ve Sağlık temalı “I. Ulusal Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Beslenme ve Diyetetik Topluluğu iş birliğiyle OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen sempozyum; İstanbul, Trabzon, Tokat, Çorum ve Samsun illerinden 400’e yakın katılımcı ile tamamlandı.

Sempozyum; Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Ertaş Öztürk’ün açılış konuşmalarının ardından başladı.

Sempozyumda yapılan 3 ayrı bilimsel oturumda; Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Baş, SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, Kent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gamze Akbulut, OMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehtap Ünlü Söğüt, OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUVAM) Hastanesinden Dr. Dyt. Güzin Tümer ve Arteluve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden Dyt. Edanur Koç'un sunumlarıyla “Epigenetikten Psikobiyotiklere Bağırsak Mikrobiyotası”, “Popüler Diyetlerden Fermentasyona: Mikrobiyota ve Probiyotikler” ve “Vakalarla Mikrobiyota Modülasyonu” konuları işlendi.

Sempozyum, kapanış konuşmasının ardından teşekkür belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected