“Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” Kapsamında Sunulan TÜBİTAK-ARDEB Projeleri Değerlendirme Sonuçları Açıklandı
02 Mayıs 2024, Perşembe - 13:17
Güncelleme: 02 Mayıs 2024, Perşembe - 13:36

Cumhuriyetimizin tarihsel, kültürel, siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklerini anlamayı ve gelecek vizyonuna yeni perspektifler sunmayı amaçlayan araştırma projelerini desteklemek üzere; TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı”na sunulan projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

OMÜ’den 4 proje destek almaya hak kazandı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmalarına yönelik yapılan değerlendirme sonucunda 90 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi. Bu çağrı kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesinden (OMÜ) 4 proje destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK-1001 çerçevesinde destek almaya hak kazanan projelerimiz:

“Üniversitelerde e-Atık Politikasının İyileştirilmesi: Tr83 Bölgesi Örneği”
(Prof. Dr. Ahmet Mutlu-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)

“Tarihî Kültür Miraslarında Kullanılan Yüzey Boyalarının Teknolojik Düzeylerinin Mühendislik Karakterizasyon Teknikleriyle Tespiti ve Analizi: Rize Uygulaması”
(Doç. Dr. Okay Pekşen-İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi)

“Eğitim Fakültesinde Uygulanan Öğretmenlik Uygulamaları Dersine Yeni Bir Bakış: Çevrimiçi Mentorluk (E-Scaffolding) Modeli”
(Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak-Eğitim Fakültesi)

“Türkiye’deki Göçmen İlkokul Öğrencilerinin İhtiyaçlarına Yönelik Sürdürülebilir Öğrenme Nesnesi Ambarı Geliştirme”
(Doç. Dr. Emine Şendurur-Eğitim Fakültesi)

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak akademisyenlerimizi ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.