TÜSEB’den Dr. Öğr. Üyesi Huriye Demir Kabaş’a Proje Desteği
12 Mart 2024, Salı - 13:27
Güncelleme: 12 Mart 2024, Salı - 13:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Huriye Demir Kabaş’ın Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) araştırma geliştirme (AR-GE) projelerini desteklemek amacıyla çıktığı çağrı programına yaptığı proje başvurusu desteklenmeye hak kazandı.

Kabaş’ın yürütücüsü olduğu TÜSEB 2023-A4-03 çağrı kodlu ‘Antihipertansif Etkili Lerkanidipin içeren Ağızda Dağılan Film Formülasyonlarının Elektroeğirme Yöntemi ile Hazırlanması ve Karakterizasyonu’ başlıklı projede; Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Selma Şahin ve Doç. Dr. Tuğba Gülsün İnal ve Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Murat İnal da araştırmacı olarak yer alıyor.

Çalışma ile hipertansiyon tedavisinde, nanolif yapıdaki ağızda dağılan formülasyonların hazırlanması ile diğer tedavi yöntemlerinde kullanılan dozaj şekillerine göre uygulaması basit ve daha ucuz bir tedavi geliştirilmesinin hedefleniyor.

OMÜ olarak akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.