MENU

Rektör Ünal ve Beraberindeki Heyet Cezayir’deki 2 Üniversite ile Temasa Geçti
05 Temmuz 2023, Çarşamba - 00:30
Güncelleme: 11 Temmuz 2023, Salı - 15:46
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindeki heyet, Cezayir 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesini (Université 8 Mai 1945 Guelma) ziyaret etti.

Davet; Cezayir 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi Rektörü Salah’tan

Cezayir 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ellagoune Salah’ın daveti üzerine Kurban Bayramı öncesinde Cezayir’e giden Rektör Ünal’a ziyaret boyunca Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tütüncü eşlik etti.

Ziyarettin ilk etabında Rektör Ünal ve beraberindekiler, Cezayir 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi dış ilişkiler ve iş birliklerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rachid Hamdi, rektör yardımcıları ile fakülte dekanlarının da katıldığı buluşmada Rektörlük Ofisi’nde ağırlandı.

Türk firmasınca yeni inşa edilen Sağlık Bilimleri Fakültesinin gelişimine yönelik iş birliği imkânları odağa alındı

Görüşmede 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi bünyesinde bir Türk firması tarafından yeni inşa edilen Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluş ve gelişimi için muhtemel iş birliği imkânları görüşüldü. Bunun yanı sıra, Erasmus+ KA171 Projesi (Avrupa Birliği dışındaki ülkelerle) kapsamında ikili iş birliği fırsatları ele alınarak değişim anlaşması imzalandı.

Ziyaret çerçevesinde ayrıca, Cezayir Bağımsızlık Savaşı’nın önde gelen liderlerinden ve Cezayir'in seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Huvari Bu Medyen’in doğduğu köydeki müzesi gezildi. Geziye 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Dr. Abdelhalim Belouahem rehberlik etti.

Diğer ziyaret noktası Konstantin şehrindeki Emir Abdulkadir İslami Bilimler Üniversitesi

İkinci ziyaret merkezi ise Konstantin şehrindeki Emir Abdulkadir İslami Bilimler Üniversitesi olurken, Rektör Ünal ve beraberindekiler Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Said Derradji ile bir araya geldi.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhtar Nasire eşliğinde İslami bilimler ve Arapça dil öğretimi hususunda önde gelen üniversitelerden biri olan Emir Abdulkadir İslami Bilimler Üniversitesinin ihtisas kütüphaneleri ve dil laboratuvarları incelendi.

X
Secure Login

This login is SSL protected