MENU

Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın’a AUS Türkiye’den Jüri Özel Ödülü
21 Haziran 2023, Çarşamba - 16:17
Güncelleme: 21 Haziran 2023, Çarşamba - 16:17
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın’ın ‘Akıllı Ulaşım Sistemi Uygulamaları için Yenilikçi ve Yeşil Kariyer Geliştirilmesi’ adlı projesine Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından 6. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri kapsamında Jüri Özel Ödülü verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde faaliyet gösteren ve ülkemizde Akıllı Ulaşım Sistemlerinin gelişimini destekleyen AUS Türkiye tarafından Ankara’da düzenlenen programa; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve birçok teknoloji şirketinin üst düzey yöneticisi katılım gösterdi.

“Amacımız OMÜ’nün öncü bir üniversite olmasını sağlamak”

Ödül töreninde konuşan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın, British Council tarafından desteklenen projenin uluslararası bir proje olduğunu belirterek dünyanın ilgisini çeken akıllı ulaşım sistemleri konusunda yerinde analiz yaparak, kendini geliştiren mühendislik fakültesi öğrencileri yetiştirmek ve bu alanda OMÜ’nün öncü bir üniversite olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Dr. Aydın ayrıca, proje ile yapılan Ar-Ge çalışmalarının, eğitim faaliyetlerinin, ulusal ve uluslararası etkinliklerde meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

“Uluslararası ve öğrenci odaklı projeleri destekliyoruz”

Ödül törenini organize eden AUS Türkiye Başkanı Esma Dilek, ülkemizde Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında yetkili kuruluş olarak bu tür uluslararası destekli ve öğrenci odaklı projeleri desteklerini ve çok önemsediklerini belirtti. Ayrıca proje kapsamında, Türkiye’deki diğer paydaşlara ulaşabilmek için düzenlenecek webinarlarda projeyi tanıtmaları için Doç. Dr. Aydın’ı davet ettiklerini söyledi.

“Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki iş birliğini daha da arttacak”

Projenin Cardiff Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Dimitris Potoglou ise projenin ödül almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bunun haklı bir başarı olduğuna dikkat çekti. Dr. Potoglou, projenin akıllı ulaşım ve akıllı şehirler kapsamında, iki ülke arasındaki iş birliğini arttıracağını işaret ederek yeni projeler geliştirme imkânı sunacağına dikkat çekti. Potoglou, proje kapsamında yapılan iş birliği ile OMÜ ve Cardiff Üniversitesi arasındaki iş birliğinin yeni projeler devam edeceğini söyledi.

Proje kapsamında KGM ile OMÜ arasında iş birliği yapılacak

Projeyle Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve OMÜ arasında iş birliğine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Projenin ana amaçlarından birisi olan akıllı ulaşım sistemleri alanında kalifiye personel yetiştirmek ve Birleşik Krallık olmak üzere farklı ülkelere teknik geziler düzenlenmesi hedefleniyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected