MENU

Avrupa Açık Bilim Bulutu (EOSC) Eğitmen Eğitimi Çalıştayı 17- 18 Temmuz
11 Mayıs 2023, Perşembe - 11:08
Güncelleme: 12 Mayıs 2023, Cuma - 13:59
A+ A-

EOSC Future Projesi kapsamında 17 - 18 Temmuz 2023 tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ev sahipliğinde İYTE Tümleşik  Araştırma  Merkezi’nde  “Avrupa Açık Bilim Bulutu (EOSC) Eğitmen Eğitimi Çalıştayı” düzenlenecektir.

Düzenlenecek çalıştayın amacı; Avrupa Açık Bilim Bulutu’na genel bakış sunmak, Avrupa Açık Bilim Bulutu portalının kullanımı, Avrupa Açık Bilim Bulutu hizmetleri, ürünleri ve kullanımına ilişkin etik ve yasal konular hakkında bilgi vermektir. Çalıştay, Açık Bilim konularında eğitim veren ya da bu alanlarda eğitim vermeyi planlayan kişiler için tasarlanmıştır.

Katılımcıların çalıştay sonrası Avrupa Açık Bilim Bulutu konularında edindikleri bilgilerle kendi ağlarında eğitimler vermeleri beklenmektedir. 2 tam gün sürecek çalıştaya tüm  disiplinlerden araştırmacılar (araştırma görevlileri dâhil), kütüphaneciler, araştırma ve proje ofisi çalışanları ile Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) çalışanları başvurabilir.

Katılım 30 kişi ile sınırlıdır. Çalıştaya katılmak isteyenlerin, çalıştay web sayfasında yer alan başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Değerlendirme sonucunda 30 asil ve 5 yedek katılımcı belirlenecektir. Katılımcıların konaklama ve yemek ücretleri proje bütçesinden karşılanacaktır. Çalıştay süresince yapılacak uygulama ve mini testleri başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaktır.

Çalıştaya ait ayrıntılı bilgiler https://libguides.iyte.edu.tr/EOSCFuture adresinde yer almaktadır.

X
Secure Login

This login is SSL protected