OMÜ’den Eğitimin Güçlendirilmesi ve Eğitimde Niteliğin Arttırılmasına Yönelik İş Birliği
22 Aralık 2022, Perşembe - 16:17
Güncelleme: 22 Aralık 2022, Perşembe - 17:27

Samsun Valiliği himayelerinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Eğitimin Güçlendirilmesi ve Eğitimde Niteliğin Artırılması adlı proje imzalanan protokolle hayata geçiyor.

Samsun Valiliğinde gerçekleşen törende; Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, protokol metnine imza attı.

Tüm alanlarda plânlı çalışmalar yürütülecek

İki kurum arasındaki iş birliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, plânlı çalışmalar yürüterek, öğretmenler ile özellikle öğrencilerin bilgi beceri ve yetkinlik seviyelerini yükseltecek olan bütün eğitim hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlamak amaçlanıyor.

Öğretmenlerin mesleğe yönelik niteliği arttırılacak

İmzalanan protokolle; öğretmenlerin mesleğe yönelik niteliğinin arttırılması ve eğitim paydaşlarının sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olmak. Ve öğretmenlere sosyal inovasyon, bilgi teknolojileri, içerik geliştirme, etkili materyal geliştirme, eğitimde teknoloji kullanımı konularında gerçekleştirilecek eğitimlerle mesleki deneyimlerini geliştirmek planlanıyor.

Yüksek lisans ve Doktora programları teşvik edilecek

İki yıl geçerli olacak anlaşma ile öğretmenlerin yüksek lisans ya da doktora programlarındaki eğitimlere teşvik etmek ve lisansüstü eğitimlerine destek vermek, öğretmenlerin aldıkları eğitim sonrasında akademik yayın yapmaları konusunda Üniversitede görev yapan akademisyenler tarafından destek alınmasını sağlamak hedefleniyor.

Yenilikçi eğitim uygulamalarına katılım sağlanacak

Samsun Teknopark Kuluçka Merkezinde gerçekleşen Yapay Zeka, Web 3.0 Teknolojileri, Siber Güvenlik, Eğitim teknolojilerinde yeni yönelimler gibi planlanan yenilikçi eğitim uygulamalarına katılım sağlamak ve uzman akademisyenler tarafından gerçekleşen bu eğitimlerle öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimleri arttırılacak. Ayrıca öğretmenlerin akademisyenlerle bir araya gelerek TÜBİTAK 4004 ve 4005 projeleri geliştirmelerine imkân sağlanacak.

Vali Dağlı: “Bilgi ve teknoloji üretimi hızlı bir şekilde ilerliyor”

İmza töreninde değerlendirmelerde bulunun Vali Zülkif Dağlı, bilgi ve teknoloji üretiminin hızlı bir şekilde ilerlemesi ülkelerin eğitim sistemlerindeki değişiklikleri de beraberinde getirdiğine ve ülkelerin dünyadaki yenilikleri takip edebilmelerinin eğitim sistemlerinde başarıyı yakalamaları ile doğru orantılı olduğuna dikkat çekerek yenilikleri takip edebilmek için akademisyenlerin ve öğretmenlerin bilgi/becerilerini geliştirebilmelerinin ve birlikte çalışmalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

“Akademisyen-öğretmen ortaklığı başarılı bir şekilde yürütülmeli”

Öğrencilerin her alanda akademik başarıyı yakalamalarının da akademisyen-öğretmen ortaklığının başarılı bir şekilde yürütülmesine bağlı olduğu ifade eden Dağlı, “Bu protokol ile öğretmenlerin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında OMÜ tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık desteği sağlanmış olacaktır. Başarılı bir şekilde uygulanacağına ve güzel sonuçlar vereceğine inandığım protokolün OMÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün her iki kuruma ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulundu.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected