MENU

5’inci Uluslararası Ekslibris Yarışması Özel Ödülü’nü Öğretim Görevlimiz Emre Şengün Aldı
28 Eylül 2022, Çarşamba - 09:29
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uzaktan Eğitim Merkezi Grafik Tasarım Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Emre Şengün, İstanbul Ekslibris Derneği, İstinye Üniversitesi ve Selçuk Ecza Deposu tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Ekslibris Yarışmasında Özel Ödülü (Mehmet Rafet Atalık) alarak büyük bir başarıya imza attı.

Ödül Sanatçı Emre Şengün'ün bugüne kadar Belçika, Çin, İtalya, Kıbrıs, Meksika, Polonya, Rusya, Türkiye gibi birçok ülkede aldığı 13’üncü ödül oldu. Şengün'ün, ayrıca daha önce 35 farklı Katalogda eserleri sergilendi. 

Uluslararası Ekslibris Yarışması tüm ülkelerdeki sanatçı ve tasarımcılara açık olup, estetik, özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, değerlendirmek, sanatçılarını teşvik etmek, ekslibris sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenleniyor.

Ekslibris Nedir?

Ekslibris, kitap sahibini tanıtan, onu yücelten bir sanat dalıdır. Kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde isimlerinin ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskı resimlerdir. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Ekslibris önemli bir iletişim aracıdır. Bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla oluşturulan özgün sanatsal yapıtlardır.

X
Secure Login

This login is SSL protected