MENU

TOBB Samsun Yetkilileri ile İİBF’de Tecrübe Konuştu
11 Ocak 2022, Salı - 17:19
Güncelleme: 11 Ocak 2022, Salı - 17:41

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Genç Girişimciler İcra Kurulu üyeleri ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü öğrencileri, “Yeni İş Fikirleri ve Tecrübe Paylaşımı” adlı etkinlikte bir araya geldi.

Programa; TOBB Samsun Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ümit Bener Ayla ile birlikte İcra Kurulu üyeleri Osman Özkoç, Numan Kama, Murat Ataseven, Berat Deniz Öztürk ve Tahsin Arapoğlu konuk oldu.

TOBB Samsun ili Ticaret Odaları ve Borsaları Akademik Danışmanı ve İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. İdris Varıcı'nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin moderatörlüğünü TOBB Samsun Genç Girişimciler İcra Kurulu Ümit Bener Ayla üstlendi.

Etkinlikte; konukların faaliyet gösterdiği farklı sektörler hakkında detaylar verilirken her bir konuk da kendi girişim serüveni ile ilgili süreç hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Buluşmada konuklara ayrıca, özellikle genç girişimci adayları olarak görülen başta İşletme Bölümü öğrencileri olmak üzere İİBF öğrencilerine girişimciliğe yönelik tavsiyelerde bulundu.

Çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanının katıldığı etkinlik öğrencilerin sorularıyla interaktif (etkileşimli) bir biçimde devam etti.

Başkan Ayla “Girişimciliğin en etkin adımı; iyi bir network yönetimi ve sistemli bir analiz süreci ile başlar”

Konuşmasında TOBB genç girişim kurullarının yapısı ve ülke genelindeki faaliyetlerinden bahseden Başkan Ümit Bener Ayla “Girişimciliğin en etkin adımı; iyi bir network yönetimi ve sistemli bir analiz süreci ile başlar ve bu sürecin istikrarlı bir şekilde ilerlemesi önem arz ediyor. Girişimciler; iş fikri üretirken sırası ile fikirlerini yazıya dökerek bunun hukuka uygunluğu ve entegrasyonunu sağlamalı. Tabii iş planı oluşturmaları da olmazsa olmaz bir aşama. Sonrasında ise iyi bir network yönetimi ile ekip, tedarikçi ve alıcı ilişkilerinin analizlerinin yapılması, yanı sıra da ekonomik verilerin denetlenmesi gerekiyor.” dedi.

“OMÜ, 50 binin üstündeki öğrencisiyle girişimci bir potansiyel taşıyor”

“Ülkemizin gelişiminde yerel ekonomik altyapıların oluşturulmasında işine emek veren ve saygı duyan girişimcilerin oluşturacağı büyük gücün farkına varmalıyız” diyen Başkan Ayla, 50 binin üzerinde öğrencisi bulunan OMÜ’nün ülke genelinde girişimci potansiyeli taşıdığını ve Üniversite ile bu birlikteliklerin ve paydaşlığın sayısının arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Programın devamında davetli konuklar; girişimci adaylarına ekip çalışmasının önemi, network oluşturma, azimli olma, iş disiplini, hayatı planlayarak yaşama, girişimcilikte risk alma, iş planı oluşturma, finansman kaynaklarına ulaşma, iş birliği fırsatlarını değerlendirme, yaşam şartlarını iyi analiz etme gibi faktörlerin önemi üzerinde dururken kendi girişimcilik hayatlarından örnekler eşliğinde önemli bilgiler sundu.

Soru-cevap kısmı ile diyalog hâlinde ilerleyen programda öğrenciler, iş yaşamı ve girişimcilik ekosistemine dair merak ettikleri hususlar hakkındaki soruları konuk davetlilere yöneltti.

X
Secure Login

This login is SSL protected