TÜBİTAK-1001 Programı Kapsamında OMÜ’den 8 Proje Destek Alacak
10 September 2024, Tuesday - 09:30
Updated: 07 January 2025, Tuesday - 10:13

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) “1001– Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesinden (OMÜ) 8 proje TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

TÜBİTAK - 1001  kapsamında destek alan projeler;

1. Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurdan Gamze Turan’ın yürütücüsü olduğu “Kentsel Arıtma Çamurlarının Kompostlaştırılmasında Fosfojipsin Kompost Kalitesi Üzerine Etkileri: Bulanık ve Sinir Ağlarına Dayalı Yaklaşımlar ile Modelleme ve Süreç Optimizasyonu”

2. Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aydın Altop’un yürütücüsü olduğu “Ayçiçeği Küspesi Yem Değerinin Geliştirilmesi: Stratejik Yaklaşımlar ile Katı Kültür Fermantasyonu ve Etlik Piliç Karma Yemlerinde Soya Küspesi Yerine Kullanılma Potansiyelinin Araştırılması”

3. Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsa Değirmenci’nin yürütücüsü olduğu “Silan-En Radikal Polimerizasyonu Mekanizmasının Kuantum Kimyasal Yöntemlerle Aydınlatılması”

4. Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kubilay Yıldırım’ın yürütücüsü olduğu “Mlo Genlerinde Crispr Aracılı Mutasyon ile Ayçiçeğinde Fungal Hastalıklara Karşı Çoklu Dayanımın Geliştirilmesi”

5. Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Veli İlçi’nin yürütücüsü olduğu “Otonom Araçlar için Üretilen PCM'lerin GNSS-IMU Destekli LiDAR-SLAM Algoritmalarıyla Oluşturulması ve Değişim Belirleme Algoritmaları ile Güncellenmesi”

6. Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Tekin’in yürütücüsü olduğu “Hidrotropik Ajanların Katkısıyla Yüksek Voltajda Çalışabilen Yeni Nesil Tam Hücre (Wo3//Mo3vox) Sulu Amonyum İyon Pil Tasarımı”

7. Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Selime Canan’ın yürütücüsü olduğu “Türkiye’de Koyun İşletmelerinde Hayvan Refahı Düzeyleri ile İşletme Geliri İlişkisi ve İşletmecilerin Hayvan Refahını Sağlama için Ödemeyi Kabul Etme İsteklilikleri”

8. Veteriner Fakültesi Arş. Gör. Dr. Hanne Nur Kuruçay’ın yürütücüsü olduğu “Viral Hemorajik Septisemi Virusuna Karşı Leishmania Tarantula Ekspresiyon Sistemi Tabanlı Rekombinant Subünit Aşı Geliştirilmesi ve İmmunite Denemeleri” adlı bilimsel araştırma projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

X
Secure Login

This login is SSL protected