Samsun Büyükşehir Belediye Basını SBB TV Youtube kanalı tarafından düzenlenen Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Teknopark desteğiyle gerçekleştirilen ‘’Kadın Girişimciler Anlatıyor: Nasıl Başardık?’’ paneli Samsun Teknopark’ta gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen panele Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, KOSGEB Başkanı Nebahat Livaoğlu, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Adem Gül ve Genel Müdürü Ekrem Altan, girişimciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“Teknopark büyük bir şans”
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Teknopark, kampüsün içinde yürüme mesafesinde size bir pencere açan bir vizyon oluşturan ve sizin düşüncenizi projelendirmeniz açısından hem imkan hem yer açısından imkan sağlayan danışmanlık yapabilecek bir kadroya sahip. Özellikle son 2 yıl içerisinde atılıma geçti. Ümit ettiğimiz şey sizin oldukça genç bir yaşta hatta üniversitedeyken kendi girişiminizi gerçekleştirmeniz, şirketleştirmeniz. Düşünce üretmeniz ve üretime, üretim bandına bir şekilde girmenizi arzu ediyoruz.” dedi.
“Üniversite hayatınızın kampı”
Öğrencilerin üniversite yıllarını hayatlarının kampı olarak değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen Rektör Ünal, “Gelecek açısından hem kendinize hem ailenize hem de ülkenize katkı sağlamak açısından bu süreci fırsat olarak değerlendirmeniz gerekmekte. Denemeyi ihmal etmeyin denemekten çekinmeyin. Teknopark veya teknoloji transfer ofisi, OMÜ’lü öğrenciler açısından ciddi bir fırsat sunuyor. Oluşturabileceğiniz düşünceyi özellikle de grup çalışmasını projelendirme noktasında Teknopark üzerinden lojistik desteğini sağlayacağız ve Teknopark’ın bütün imkanlarını size seferber edeceğiz. Üniversitemizde değişime gittik ve Ar-Ge destek programını lisansa indirdik. Lisans düzeyindeki öğrencilerimizin projelerini maddi olarak destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.” diye belirtti.
“Türkiye Yüzyılı”
Ülkemizin çizdiği vizyona katkının öğrenciler tarafından çok olduğunu dile getiren Rektör Ünal, “Ülkemizin çizdiği bir vizyon var. Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği Türkiye Yüzyılı diye tanımladığı bir sürecin içerisindeyiz. Devletin sağladığı teşvik ve desteklerle, Üniversitenin bu noktada sağladığı lojistik imkanlar ve maddi desteklerle kendinizi ifade edebilir, gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye 100 yılı söylemine ciddi bir katkı sağlayabilirsiniz. Eğitim sadece bilgilenme değil, bilginin beceriye dönüşme sürecidir. Dolayısıyla öğrenmeyi öğrenmek zorundasınız. Öğrendiklerinizle kendi dünyanızı, girişiminizi kurgulamalısınız. Başarısızlıkla size o yolun doğru olmadığını öğretir. Alfabeyi tek harfle okuyorsanız yapacağınız bir şey yok fakat A teşebbüsü başarısızsa gerideki 28 harfi hesaba katın ve bir sonraki çalışmanıza daha stratejik yaklaşarak başarılı olacaksınız. Her girişimin arkasında bir hikaye vardır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin son 2 yıl içerisindeki gelişme periyoduna bakıldığında bölgenin ekonomisine, üretimine, kalkınmasına katkı sağlamayı kendisine bir vizyon olarak belirlediğini ve bu anlamda ciddi bir mesafe kat ettiğini söyleyebiliyorum.” diye konuştu.
“Bizim imkânımız OMÜ'nün imkânıdır”
Panelde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Her bir bireyin hayatı kendisi için önemli. Kendi hayatınızı, sizi daha üst bir yere motive etmeden, onunla özleşmeden nitelikli ve kaliteli hayatı yaşama imkanınız çok zayıf olabilir. Bu ülkede ki motivasyon ve farklı ülkedeki motivasyon farklıdır. Üniversitemizle kentimizin buluşmasının en önemli noktası sizlersiniz. OMÜ'nün imkanı bizim imkanımızdır. Bizim imkanımız OMÜ'nün imkanıdır. Hiç kimse sizin hayatınızı sizin yerinize yaşamayacak kendi hayatınızı kendiniz belirleyeceksiniz.” diyerek öğrencilere başarılar diledi.
Açılış konuşmalarının ardından 8 kadın girişimcinin kendi girişim hikâyelerini anlatmasıyla devam eden panel, ödül takdim töreni ile sona erdi.