Rektör Ünal Kanal S Nokta Arası Programına Konuk Oldu
27 July 2022, Wednesday - 12:34
Updated: 27 July 2022, Wednesday - 12:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Adnan Öz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen Nokta Arası programına konuk oldu.

Programa katılan Rektör Ünal’a üniversitenin eğitim şekli ve ileriye dönük projeleri hakkında çeşitli sorular soruldu. Programda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, pandemi öncesi ve sonrası eğitimin şekillerinden, Tıp Fakültesi ve imkânlarından, uygulamalı eğitimden, Üniversitenin yabancı öğrenciler tarafından tercih edilmesinden ve TEKNOFEST’ten bahsetti.

“Hastanın onurunu, iyileşmesini ve menfaatini önemsiyoruz”

Program başlarken pandeminin zor şartlarını atlattıklarını söyleyen Rektör Ünal, “Tıp Fakültesi güçlü bir yapı ve çok fazla ilgi var. Teknolojiyi kullanmak sureti ile bu durumu yönetmek gerekiyor. Bir takım memnuniyetsizlikler vardı. Özellikle CİMER’den gelen şikâyetleri önemsiyoruz ve bunun ile ilgili akademik çalışmalar yürütüyoruz. Yemekle alakalı ciddi sorunlarımız vardı. Bu sorunu kökten çözdük. Yemek memnuniyeti yüzde 30’lardan, yüzde 80’lere kadar yükseldi. Maliyetlerin arttığı doğrudur ama biz burada hastanın onurunu, iyileşmesini ve menfaatini önemsiyoruz. Bu anlamda çok ciddi bir iyileştirme yaptık.” dedi.

“Bilginin beceriye dönüşmesi gerekiyor”

Uygulamalı eğitim alanında konuşan Rektör Ünal, “Bilginin beceriye dönüşmesi gerekiyor. İsterseniz davranışa, ahlaka dönüşmek olarak algılayın. Fakat burada daha çok önemsediğimiz şey, bilginin ve becerinin sürekli gelişime açık olması gerektiği. Öğrencilerimden istediğim fiilen sahada olmaları, derslerin pratiklerini sahada öğrenmeleri ve deneyim kazanmalarıdır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi zaten bir markadır. Ama biz bu marka değerini yükseltmek istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“33 ülkede, 53 farklı lokasyonda sınav yapan tek Üniversiteyiz”

OMÜ’nün yabancı öğrenciler için gerçekleştirdiği eğitimlerinden bahseden Rektör Ünal,  “Yabancı öğrencilerimizin eğitim şekilleri buradakinden farklı. Biz de bunun için onların hangi tip soruları çözebileceklerini inceledik ve buna göre sınavlar hazırladık. 120 ülkeden 5 bin 500 kadar öğrencimiz var. Bizim hedefimiz ise 7-8 bin bandında fiili ve güçlü öğrenci alabilmek.” dedi. 

“Samsun TEKNOFEST ile birlikte üretimin ve bilimin merkezi olarak öne çıkacak”

Programda “Samsun TEKNOFEST’e hazır mı?” sorusuna Rektör Ünal: “Koordinasyon anlamında Samsun, başaramadığı bir şeyi başardı. Ortak çalışmayı başardı ve hazırlık anlamında gidişat çok iyi gidiyor. Bu hem sahayı yönetme noktasında hem de arkasında ki bilgiyi, kültürü, eğitimi sağlama noktasında bu sene bir başarı hikâyesi yazacak. Samsun TEKNOFEST ile birlikte üretimin ve bilimin merkezi olarak öne çıkacak. “ yanıtını verdi.

Programın tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected