OMÜ’de 100 Fidan Toprakla Buluştu
10 Temmuz 2023, Pazartesi - 13:31
Güncelleme: 10 Temmuz 2023, Pazartesi - 13:31

Gelecek nesillere yeşil ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çevre Mühendisliği Bölümü ile Çevre Topluluğu ‘Ağaç ve Fidan Dikim Etkinliği’ gerçekleştirdi.

OMÜ Aksu Göleti’nde düzenlenen etkinliğine; Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurdan Gamze Turan, Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mucize Ünlü, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feryal Akbal, farklı bölümlerden çok sayıda akademisyen, idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Sürdürülebilir üniversite olma yolunda yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, çevreye karşı duyarlılığı arttırmak ve iklim değişikliğine karşı bilinç oluşturmak hedefiyle düzenlenen etkinlikte 100 fidan toprakla buluştu.

Etkinlik, fidan dikimi ve dikilen fidanlara can suyu verilmesiyle sona erdi.