OMÜKAM, Sanat Atölyesi ve Yaratıcı Drama Etkinlikleri Düzenledi
13 Ekim 2023, Cuma - 15:38
Güncelleme: 13 Ekim 2023, Cuma - 16:13

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) tarafından Samsun 19 Mayıs Çocuk Evleri Sitesi’nde ‘Sanat Atölyesi ve Yaratıcı Drama’ etkinlikleri gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak ve Doç. Dr. Selma Karaahmet Balcı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe Merkez Müdürü Prof. Dr. Mucize Ünlü, Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Hatice Kumcağız, Dr. Öğr. Üyesi Esra Erdoğan ile Uzman Damla Nur Kinsiz katıldı.

Etkinlikte Doç. Dr. Balcı koordinatörlüğünde Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Resim-İş Eğitimi tezli yüksek lisans öğrencileri tarafından 3-18 yaş arası çocuklara yönelik yüz boyama, ebru, bez çanta boyama ve serbest resim çalışması gibi çeşitli sanatsal etkinlikler yaptırıldı. Etkinlikte ayrıca Doç. Dr. İncebacak tarafından çocuklarla yaratıcı drama çalışması yapıldı.

Müzik ve resmin iç içe olduğu etkinlik, keyifli bir şekilde sona erdi.