MENU

Çocuk Cezaevinde 'Kültür Sokağı' Açıldı
21 Mayıs 2024, Salı - 15:49
Güncelleme: 23 Mayıs 2024, Perşembe - 15:57
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapmış olduğu protokol kapsamında Kavak Cezaevi Yerleşkesi'nde bulunan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde ‘Kültür Sokağı’ açıldı.

Mahkûm çocukların sanatla iyileşmesi ve ıslah edilmesini amaçlayan proje sayesinde cezaevi içerisinde el sanatları ve resim atölyesi gibi birçok farklı atölyelerin bulunduğu koridor, OMÜ Görsel Sanatları Topluluğuna mensup Resim-İş Eğitimi öğrencileri ve mahkûm çocukların iş birliği ile rengârenk hâle getirildi.

Sabahattin Ali, Mehmet Akif Ersoy, Neşet Ertaş gibi sanatçıların resmedildiği duvarlar beğeni topladı. Kültür Sokağı ismi verilen bölümün açılışı törenle yapıldı.

Kültür Sokağı'nın açılışına; Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk ile OMÜ'lü öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı. 

Cumhuriyet Başsavcısı Kılıç: “Yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız”

Açılışta konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, “Hocalarımız ve çocuklarımızın birlikte hazırlamış olduğu Kültür Sokağı'nın açılışını yaptık. OMÜ'nün çok kıymetli hocalarından çocuklarımızı yetiştirmede ve ıslah etmede çok büyük destek alıyoruz. Üniversitemizle yapmış olduğumuz protokol gereğince buradaki öğretmenlerimize, hocalarımıza OMÜ’nün öğretim görevlileri çok ciddi destek veriyor. Bu çocuklarımız suç işlese de suça sürüklense de bizim çocuklarımız. Bunları yeniden topluma kazandırıp, ıslah ederek ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız. Burası bir cezaevinden ziyade bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımızı burada ıslah etmek suretiyle eğitip, yeniden topluma kazandırarak evlerine gönderiyoruz.” dedi. 

Rektör Ünal: “Bu tip sosyal sorumluluk çalışmaları son derece önem arz etmekte”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise “Samsun’da adaleti toplumla buluşturan, adaletin sevimli yüzünü gösterme, iletişim kanalarını açık tutma noktasında kurumlar arasında çok ciddi bir çaba sarf eden Başsavcımıza teşekkür ediyoruz. OMÜ’nün sosyal sorumluluk anlamında böyle bir programı uygulamasından ve sonucunda ödül takdim töreninde bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz. Bu aşamada suça sürüklenmiş çocuklarla ilgili suçun nedenini çok fazla sorgulamanın pek bir anlamı yok, ama bir kurum kişileri ıslah ederek topluma yeniden kazandırmayı önemserse suç öbeği, yükselmekten geriye doğru düşecektir. En büyük kayıp buraya düşmekten ziyade, bir hükümlünün sadece vaktini geçirip, ıslah olmadan, bir eğitim almadan, hayatla barışmadan süresini doldurarak harcamasıdır. Bu durumda hem birey hem de toplum açısından risk devam ediyor demektir. Bu nedenle bu tip sosyal sorumluluk çalışmaları son derece önem arz etmekte. Bu hususta akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle burada bulunmaktan ve böyle bir çalışmada paydaş olmaktan son derece mutluyuz. Emeği geçen bütün hocalarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılışta Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Kavak Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki çocuk mahkûmlara tatlı ve içecek ikram edildi.

Protokol ile suça sürüklenmiş çocukların hayatlarına dokunuldu

OMÜ akademisyenleri, suça sürüklenerek Çocuk Cezaevinde bulunan çocuklar için bağımlılıkla mücadele eğitimleri, konserler, spor müsabakaları, ahşap ve resim atölyeleri, sinema atölyeleri, seminer ve söyleşilerden oluşan etkinlikler serisini hayata geçirdi. Üniversite öğrencilerinin de destek verdiği projede, suça sürüklenmiş çocukların hayatlarına dokunmak, onların cezaevindeki süreçte bilgi beceri ve davranış bakımından yeni bir sayfa açmalarına destek olmak amaçlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected